Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko Final Four’u Dördüncü Olarak Tamamladı!

Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunda üçüncülük mücadelesinde İspanya temsilcisi Real MadridFenerbahçe Beko‘yu 94-75 yendi. 

Organizasyonu Real Madrid üçüncü, Fenerbahçe Beko ise dördüncü sırada tamamladı.

Karşılaşmaya hücumda çok iyi başlayan Real Madrid, Ayon ve Reyes’in pota altındaki etkili oyunuyla 6. dakika içinde 8 sayılık üstünlük yakaladı: 7-15. Ayon ve Fernandez’in sayılarıyla 9. dakikada farkı çift hanelere (9-22) çıkaran Real Madrid, ilk çeyreği 24-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hücumda daha iyi başlayan Fenerbahçe Beko, 14. dakikada Sloukas’ın basketiyle farkı 4 sayıya indirdi: 24-28. Taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçe Beko, Melli’nin 3 sayılık basketiyle 17. dakikada 32-31 öne geçti. Sarı-lacivertliler, soyunma odasına 40-38 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte iki takım da hücumda rahat sayı buldu. Real Madrid, 25. dakikayı 57-53 önde geçti. Guduric ve Sloukas’ın 3 sayılık basketleriyle 27. dakikada öne geçen taraf 59-56’yla Fenerbahçe Beko oldu. Çeyreğin sonunda üstünlüğü tekrar ele geçiren Real Madrid, final periyoduna 69-63 önde girdi. Final periyoduna Causeur’ün 3 sayılık basketiyle giren ve 15-0’lık seri yakalayan Real Madrid, 37. dakika içinde farkı 21’e çıkardı: 63-84. Son çeyrekteki ilk sayısını 6,5 dakika sonra bulan Fenerbahçe Beko, sahadan 94-75 yenik ayrıldı.

Green sedyeyle salondan çıktı

Fenerbahçe Beko’nun ABD’li oyuncusu Erick Green, maçın bitimine 3 dakika kala sakatlık geçirdi.Sol ayak bileğini tutarak yerde kalan Green, sahadan sedyeyle çıkarıldı. Green’in oldukça acı çektiği gözlendi.

Sarı-lacivertlilerin Çek pivotu Jan Vesely de ilk devre geçirdiği sakatlık nedeniyle ikinci yarı riske edilmedi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe’de Kostas Sloukas 17 sayı, 6 asist ve Melih Mahmutoğlu 14 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile direnmeye çalışan isimler oldular.

Real Madrid’de ise maçın yıldızı Meksikalı uzun Gustavao Ayon oldu. Tecrübeli pivot karşılaşmayı 23 sayı, 11 ribaund, 3 asist ile tamamladı. Fabien Causeur 13 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Trey Thompkins 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …