Güncel Haberler

Anadolu Efes Finalde CSKA’ya Kaybederek Sezonu İkinci Olarak Tamamladı

Turkish Airlines Euroleague Final Four’unda Anadolu Efes, Rusya temsilcisi CSKA Moskova‘ya 91-83 yenilerek ikinci oldu.

CSKA Moskova, 2018-2019 sezonunun şampiyonu olurken, Anadolu Efes ise organizasyonu ikinci tamamladı.

İki takım da maça hücumda oldukça iyi başladı ve ilk 5 dakika 12-12 eşitlikle geçildi. CSKA Moskova, 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu üst üste basketlerle çeyreğin sonunda farkı çift hanelere taşıdı: 17-29. CSKA Moskova, 8’de 6 üç sayı isabetiyle oynadığı ilk çeyreği 29-20 önde bitirdi. İkinci çeyreğe Rodriguez’in 3 sayılık basketiyle başlayarak farkı tekrar çift hanelere taşıyan CSKA Moskova, 13. dakikayı 34-20 önde geçti. Savunmada agresifleşen Anadolu Efes, Simon’un sayılarıyla 18. dakikada farkı 5’e indirdi: 36-41. CSKA Moskova, soyunma odasına 44-42 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğin başında Simon’un 3 sayılık basketiyle Anadolu Efes, 45-44 öne geçti. Boyalı alanı çok iyi kullanan CSKA Moskova, savunma sertliğini de artırınca 27. dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 52-63. Çeyreğin sonunda Larkin’le 3 sayılık basket bulan Anadolu Efes, farkı 6’ya indirirken, CSKA Moskova final periyoduna 68-62 önde girdi. Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne oldu. Final periyoduna iki takım da hücumda iyi başladı. De Colo’nun devreye girmesiyle CSKA Moskova, 36. dakikada farkı tekrar çift hanelere yükseltti: 71-83. Micic’in katkısıyla 6-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes, bitime 2 dakika kala farkı 4’e indirdi: 81-85. Maçın son bölümünde kötü hücum eden Anadolu Efes karşısında taktik faullerde hata yapmayan CSKA Moskova, karşılaşmayı 91-83 kazanarak Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Fenerbahçe tribünlerinden Ataman’a büyük ayıp

Karşılaşmanın son anlarında Fernando Buesa Arena tribünlerinde hoş olmayan görüntüler yaşandı.

Bir grup Fenerbahçe taraftarı Ataman’a “mola alsana” tezahüratı yaparken, Ergin Ataman bu duruma tepki gösterdi. Anadolu Efes ve Fenerbahçe taraftarı arasında da gerginlik yaşanırken, salonda bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç olay yerine gelerek taraftarları yatıştırdı.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes ilk yarıda CSKA’nın üçlük yağmuru karşısında Doğuş ve Dunston’ın enerjisi artı Micic ile Simon’un Larkin’e eşlik etmesiyle tam 14 sayı farkdan geri gelerek maça tutunmayı başardı. Ancak ikinci yarıda Clyburn ile Higgins’in müthiş yüzdeli oyunu, etkili birebirlerine karşı maalesef çare bulamadı temsilcimiz. Dönem dönem Simon, Micic ve Larkin’in başlattığı geri dönüşlerle farkı 4-6 baremine indirmiş olsalar da bir türlü vidaları sıkıp farkı eritemediler. Aslında hücum ribaundlarında yine çok iyi savaştı temsilcimiz ve bu alanda fark yaratıp maça da tutundu. Ama Moerman ile Beaubois’nın bir türlü hücumda devreyeye girememesi benzer şekilde Anderson’ın da sadece maçın başında ufak bir katkı vermesi işimizi zorlaştıran bir diğer konuydu. Özetle Anadolu Efes elinden geleni yaptı çok iyi savaştı ama CSKA’nın derin kadrosu ve bireysel yetenekleri karşısında bu kadar direnebildi. Yine de bizlere bu heyecanı yaşattıkları için sonsuz teşekkürler. Maalesef bir grup Fenerbahçe taraftarının maçın sonunda koç Ataman’a yaptığı büyük ayıbı da kınıyorum. İki Türk takımının yer aldığı ve bir Türk koçun finale çıktığı bu önemli organizasyonda yaptıkları bu davranışların ne centilmenlikle ne de basketbol taraftar profiliyle ilgisi alakası olamaz. Başta Fenerbahçeli dostlarım olmak üzere tüm baskebolseverlerin tıpkı başkan Ali Koç gibi tepkis gösterdiğini, üzülüp kızdığını tahmin ediyorum…

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes’de Shane Larkin 29 sayı, 2 asist ile ön plana çıkarken, Krunoslav Simon 15 sayı, 10 ribaund, 2 asist ve Bryant Dunston 13 sayı, 10 ribaund, 2 asist ile ona destek olan isimlerdi.

CSKA’da ise Will Clyburn 20 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Cory Higgins 20 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile maçın yıldızlarıydı. Nando De Colo da 15 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarıydı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …