Güncel Haberler

Zeljko Obradovic: Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum

Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonu için Ülker Arena’da düzenlenen medya gününde Fenerbahçe Beko koçu Zeljko Obradovic açıklamalarda bulundu.

Obradovic Fenerbahçe’de olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Her zaman söylediğim bir şeyi tekrarlamak istiyorum. Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum. 6 yıl önce aynı salonda ve bu noktada oturup bir söz vermiştim. ‘Burası benim evim olacak ve başarı için her şeyi yapacağım’ demiştim. Şu ana kadar da fena gitmediğimizi düşünüyorum. Hepimizin aynı sayfada olması çok önemliydi. Başkanımızdan, Yönetim Kurulundan, ofis çalışanlarından, stafftan aldığımız çok büyük bir desteğimiz var. Bütün herkes oyuncuların ve bizim iyi olmamız, en iyi sonuçları almamız için çalışıyorlar. Gerçekten bu ekip olmadan güzel sonuçlar elde etmek çok zor. İçeriyi, neler yaşadığımızı, nelerin olduğunu biz biliyoruz. Ekipsiz gerçekten çok zor. o yüzden yukarı dönüp baktığımızda neleri elde ettiğimizi görebiliyoruz ve bu da bunu devam ettirmek ve daha da büyüklerini kazanmak için bir hedef oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Bir kere daha Final-Four’a giderken sezon başına dönmek istiyorum. Sezon başında bu hedefe ulaşmak için kadroda değişiklikler yaptık. 3 isim değişti. Sezon başında Tyler Ennis talihsiz bir sakatlık yaşadı. Sonrasında Joffrey Lauvergne sakatlandı ama biz bir şekilde iyi basketbol oynama yolunu bulduk. Bunun içinde oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Çok çalışıyorlar. Ne kadar problem olsa da bir yolunu buluyorlar. Mükemmel bir sezon için de onları tebrik ediyorum. Zalgiris’deki play off için de tebrik ediyorum. 5. kez Final-Four’da olmak çok güzel. Hedefimizdi. Biz sezona maç maç giderek başlarız. Şu an buradayız, güzel durumdayız. Tabii ki problemlerimiz de var. Bunu en çok idmanda yaşıyoruz. Genç oyunculara teşekkür ediyorum. Bize çok yardımcı oluyorlar. Diğer oyunculara da bu değişime adapte oldukları için teşekkür ediyorum. Taraftarlara da çok teşekkür ediyoruz. Oyuncularım bu desteği hak ediyor. Kalinic ve Vesely’nin durumları belli olacak. Datome ve Joffrey için çok üzgünüm. Final Four’da olamayacaklar umarım başka Final-Fourlar’da bizimle olacaklar”

Anadolu Efes karşılaşmasına ilişkin sorulan soruya Obradovic, “İlk önce Kalinic ve Vesely’nin durumuna bakmamız gerekiyor. Birbirimizi çok iyi tanıyan iki takımız. Sezon içerisinde Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Kupası, Türkiye Ligi ve EuroLeague olmak üzere dört ayrı kulvarda karşı karşıya geldik.. En büyük fark da EuroLeague’deki kadrolar farkı. İki takım da çok kaliteli. Herkes olmayacak ama bu baştan sona kadar savaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Biz hep bu şekilde oynadık. Takımımızın her zamanki karakteri bu. Tabii ki taktikler oluşacak ve onları şaşırtmak için bir şeyler yapacağız. Aynı şekilde onlar da bize uygulamaya çalışacaktır. Bizim yapmamız gereken durumu anlayıp ona göre devam etmek. Oyuncularıma hep ‘Sizin bir takım karakteriniz var’ diyorum ve o karakterle oynamaya devam etmemiz gerekiyor.” diye cevap verdi.

En zor Final-Four’un bu sene mi yaşanacağı sorunu Koç Obradovic, “Her seferinde zor oluyor. Tabii ki bu sefer farklı durumlarımız ve sorunlarımız da var. Final-Four’da kazanmak için en önemli şey; istek, motivasyon ve konsantrasyon.” şeklinde cevapladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …