Güncel Haberler

Anadolu Efes Deplasmanda Karşıyaka’yı Rahat Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 28. hafta erteleme maçında Anadolu Efes, deplasmanda Pınar Karşıyaka‘yı 96-66 mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk 3 dakikasını Marei ve Henry’nin basketleriyle 8-3 önde geçen Pınar Karşıyaka önünde 12-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes, 8. dakika içinde 15-8 üstünlük kurdu. Kalan bölümde de etkinliğini sürdüren konuk ekip, periyodu 23-13 önde bitirdi. İkinci periyodun başında farkı 15 sayıya (29-14) çıkaran Anadolu Efes, 15. dakikayı da 33-28 üstün geçti. Aradaki farkın daha fazla azalmasına izin vermeyen konuk ekip, devreyi 46-35 galip tamamladı.

Üçüncü periyotta hücumda etkili olamayan rakibi karşısında aradaki farkı açan Anadolu Efes, periyodun son 3 dakikasına 21 sayı farkla 63-42 üstün girdi. Kalan bölümde farkı 22 sayıya (66-44) kadar yükselten Anadolu Efes, Türk oyuncularıyla tamamladığı periyodu 71-49 önde bitirdi. Karşılıklı basketlerle başlayan son periyotta 34. dakika içinde 80-54 üstünlük kuran Anadolu Efes, her iki ekibin de Türk basketbolcularına şans verdiği müsabakanın son bölümünde üstünlüğünü korudu ve müsabakadan 96-66 galip ayrıldı.

Pınar Karşıyaka’nın normal sezon maçlarını tamamladığı ligde lider durumda bulunan Anadolu Efes, son karşılaşmasında 11 Mayıs Cumartesi günü Afyon Belediyespor’a konuk olacak.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Pınar Karşıyaka’da Sek Henry 18 sayı, 3 asist ve Assem Marei 14 sayı, 6 ribaund ile ön plana çıkan isimler oldular.

Anadolu Efes’de ise 5 isim çift haneli skor katkısı verdi. Shane Larkin 14 sayı, 3 asist, Sertaç Şanlı 13 sayı, 8 ribaund, Byrant Dunston 13 sayı, 3 ribaund, Vasilije Micic 12 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve Adrien Moerman 10 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …