Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (29.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 29.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlar izlediğimiz bu haftada play-off yarışını yakından ilgilendiren çok önemli mücadeleler vardı. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

(Bu arada Trabzonspor’un sezon başında ligden çekilmesiyle bu sezon bildiğiniz üzere sadece 1 takım düşecekti BSL’den. O da belli oldu. Bu hafta evinde Beşiktaş’a farklı kaybeden Sakarya BSL’ye veda eden takım oldu.)

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

banvit play-offta ile ilgili görsel sonucu

Belki ligimizde bu sezon play-off konusundaki rekabet eski günleri aratacak kadar düşük seviyede ama Banvit‘in gösterdiği mücadele örneği alkışları fazlasıya haketti. Düşme sıralarında olan bu takım koç Demir’in gelişiyle adeta şaha kalktı ve çok önemli iki yabancısı Moore ve Neal’in yokluğuna rağmen bu hafta deplasmanda Fenerbahçe Beko’yu yenerek hem tarihi bir zafere imza attılar hem de play-off biletini ceplerine koydular. Tam 72 maçtır Ülker Arena’da BSL maçı kaybetmeyen sarı lacivertlilerin bu müthiş serisini bitiren başta Banvit’in tüm oyuncuları, koç Demir, tüm staff ve tabiki yönetimi ayakta alkışlıyorum. Haftanın takımı olmayı sonuna kadar hakettiler doğal olarak.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Haftanın takımını %100 hakeden Banvit‘de kazanılan tarihi Fenerbahçe zaferinin mimarları arasında bir isim fazlasıyla ön plana çıktı. Rakibin iki önemli uzunu Vesely ile Lauvergne’in yokluğunda bu fırsatı çok iyi değerlendiren Birleşik Amerikalı uzun Jordan Morgan kariyerinin en iyi maçlarından birini oynayarak ne kadar kaliteli ve değerli bir oyuncu olduğunu tekrar hatırlattı herkese. Morgan 30 dakika süre aldığı maçta takım arkadaşlarının verdiği pasları boş geçmedi ve Fenerbaçe potasına 23 sayı bırakırken istatistiklerine 14 ribaund ile 3 asist de ekleyerek 32 verimlilik puanına ulaştı ve Haftanın En Değerli Oyuncusu oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

MVP – Jordan Morgan (C / Banvit): 23 sayı, 14 ribaund, 3 asist, 32 verimlilik
Dusan Cantekin (C / Beşiktaş SJ): 28 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 36 verimlilik
Kartal Özmızrak (G / Darüşşafaka Tekfen): 27 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 34 verimlilik
Buğrahan Tuncer (G / Anadolu Efes): 13 sayı, 11 ribaund, 10 asist, 29 verimlilik
DJ Shelton (F / Banvit): 18 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 21 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Dusan Cantekin (C / Beşiktaş SJ): 28 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 36 verimlilik
Kartal Özmızrak (G / Darüşşafaka Tekfen): 27 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 34 verimlilik
Samet Geyik (F / Beşiktaş SJ): 24 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 33 verimlilik
Buğrahan Tuncer (G / Anadolu Efes): 13 sayı, 11 ribaund, 10 asist, 29 verimlilik
Yiğitcan Saybir (F / Anadou Efes): 15 sayı, 5 ribaund, 18 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Bandırma temsilcisi maalesef takımın ana sponsoru olan Banvit‘in önümüzdeki sezon sponsorluk anlaşmasını yenilemeyeceğini öğrendi. Bunun üzerine hem TBF hem de kulüp yöneticileri yeni sponsor arayışlarına başladılar. İşte bu noktada onlara bir yardım da takımdan geldi. Bir kez daha ne kadar doğru bir organizasyon olduklarını, koç Hakan Demir‘i takımın başına getirerek yine ne kadar doğru bir seçim yaptıklarını gösterdiler. Tecrübeli koç, Banvit’i düşme hattından alarak play-off biletini kaznamayı başardı. Üstelik bunu yaparken Moore ve Neal gibi iki önemli yabancısından neredeyse hiç faydalanamadı ve bu hafta yine bu iki kritik ismin yokluğunda Ülker Arena’da adeta yenilmez durumda olan güçlü Fenerbahçe’yi de devirmelerini sağladı. Doktor Hakan Demir Banvit’in tedavisini buldu, takımını play-off’a taşıdı ve bu hafta hem Türk basketbolu adına hem de Banvit adına alınan bu çok değerli galibiyetin temel yapı taşlarından biri olarak haftanın koçu ödülünü alkışlarla kazandı.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …