Güncel Haberler

CSKA Deplasmanda Baskonia’yı Yenerek Kendine Geldi

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 3.maçında CSKA Moskova misafir olduğu KirolBet Baskonia‘yı 84-77 yenerek seride 2-1 öne geçti ve ev sahibi avantajını rakibinden geri almış oldu. Serinin 4.maçı Cuma günü yine Baskonia’nın sahasında oynanacak.

CSKA maça Vorontsevich ile De Colo’nun yüzdeli dış atışları ile adeta bir adım önde başladı ve ilk çeyreği de 28-18 önde kapattılar. İknci çeyrekte ise Baskonia kendine geldi ve Hilliard ile dışardan ve Poirier ile içerden etkili olarak farkı azalttılar ve devreye 7 sayı geride (39-46) girdiler.

İkinci yarıda Alman uzun Voigtmann’ı da devreye sokarak yavaş yavaş farkı eriten Baskonia son çeyreğe 59-62 geride girdi. Final çeyreğine Janning’in üst üste üçlükleriyle giren ve maça ortak olan hatta öne geçen ev sahibi karşısında CSKA iki yıldızı De Colo ve Higgins liderliğinde tekrar vitesi arttırdı. Tecrübenin konuştuğu bu anlarda CSKA farkı yeniden arttırdı ve deplasmandan 7 sayılık farkla, 84-77’lik skorla galibiyet çıkarmayı başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Baskonia’da Vincent Poirier 19 sayı, 15 ribaund ile harika bir performans sergilese de galibiyet için yeterli olamadı. Darrun Hilliard 13 sayı, 3 ribaund ve Johannes Voigtmann 12 sayı, 4 ribaund ile diğer direnen isimler oldular.

CSKA’da ise Nando De Colo 28 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile maçın yıldızı oldu. Cory Higgins 11 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Will Clyburn 10 sayı, 7 ribaund ve Kyle Hines da 10 sayı, 7 ribaund ile galibiyetin diğer mimaları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …