Güncel Haberler

Anadolu Efes’den Final Four Yolunda Büyük Adım!

Turkish Airlines Euroleague play-off üçüncü maçında İspanya’nın Barcelona Lassa takımına konuk olan Anadolu Efes karşılaşmadan 102-68 galip ayrıldı. Palau Blaugrana’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 52-39 önde tamamladı. Bu sonucun ardından play-off serisinde temsilcimiz 2-1 öne geçti.

Lacivert beyazlılarda sakatlığı bulunan Brock Motum ve Metecan Birsen mücadele forma giymediler.

Karşılaşmaya Micic, Beaubois, Simon, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, maçın ilk isabetini Simon’un üçlüğü ile buldu. Beaubois ve Dunston’ın sayıları ile üçüncü dakikayı 10-4 önde geçen takımımız, Simon ve Micic’in skora katkı vermesi ile beşinci dakikadaki televizyon molasına 15-8 önde girdi. Mola sonrasında turnikeyi bulan Moerman, altıncı dakikada skoru 17-9’a getirdi. Simon’un üçlüğü ile 7:30’da skor 20-9’a gelirken, kalan bölümde Micic ve Pleiss’tan gelen sayıların ardından temsilcimiz ilk 10 dakikayı 26-20 önde tamamlandı. İkinci periyoda Larkin’in orta mesafeli isabeti ile başlayan lacivert beyazlılar, 12. dakikayı 28-22 önde geçti. Beaubois’nın turnikesinin ardından Micic ve Moerman ile birer üç sayılık isabet bulan Anadolu Efes 15. dakikada skoru 36-25’e getirdi. Sonrasında hızlı hücumlarda Dunston ve Moerman ile birer de smaç basket bulan temsilcimiz, 16. dakikada farkı 13 sayıya çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 40-27. Bu bölümde skorer oyununu sürdüren Anadolu Efes Dunston, Pleiss ve Larkin ile bulduğu sayılar ile 18. dakikada skoru 46-32’ye getirdi. 19. dakikada ev sahibi ekibin beş sayı sonrasında skor 46-37’ye gelince coach Ergin Ataman mola aldı. Mola dönüşünde kalan bir dakika içinde Larkin ile iki üç sayılık isabet bulan Anadolu Efes, ilk yarı sonunda soyunma odasına 52-39 önde gitti.

Vasilije Micic - Anadolu Efes Istanbul - EB18

İkinci yarıda ilk iki dakikada skor 52-45’e gelince coach Ataman mola aldı. Mola sonrasında Larkin’den arka arkaya gelen iki üç sayılık basket ile 24. dakika 50-58’lik skor ile geçildi. Simon’un çengel isabeti ile 25. dakikada skor 60-50’ye gelirken, içeriyi zorlayarak turnikeyi bulan Larkin, farkı 10 sayıda tuttu: 62-52. Bu bölümde vites artıran temsilcimiz, Larkin’in yedi ve Moerman’ın dört sayısı ile 28. dakikada farkı 17 sayıya çıkardı: 73-56. Potasını rakibe kapatan ekibimiz Pleiss ile dört ve Larkin ve Micic ile ikişer sayı daha bularak 29:30’da farkı 25 sayıya yükseltti: 81-56. Rakip takımın isabetinin ardından Micic, son saniye üçlüğü ile üçüncü periyodun skorunu belirledi: 84-57. Final çeyreğinde ilk basketimiz Moerman’dan gelirken, Larkin’in üçlüğü ile 31. dakikada farkı 32 sayıya yükselttik: 89-57. Dunston ve Micic’in sayıları ile 33. dakika 95-62 üstünlüğümüz ile geçildikten sonra Anderson’ın üçlüğü ve Pleiss’ın turnikesi ile maçın bitimine 3:30 dakika kala skoru 100-62’ye getirdik. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz Pleiss’ın isabetinin ardından mücadeleden 102-68 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Lacivert beyazlılar İstanbul’da kaybettikleri ikinci maçın ardından bu maça çok ama çok iyi hazırlanmışlar. Hem koç Ataman hem de oyuncular özellikle mental olarak İstanbul’da kazandıkları ilk maçtan bile üstün durumdaydılar. Maçın ilk anlarından itibaren istekli ve agresif oynayan temsilcimiz üstünlüğü hiç elden bırakmadı. Larkin-Micic ikilisinin etkinliğine bir kez daha Barça hiç ama hiç karşılık veremedi savunmada. Özellikle Larkin ikinci yarıda maça öyle bir ağırlığını koydu ki 30.sayısından sonra kenara gelirken Barcelonalı taraftarlar bile onu alkışladılar. Diğer taraftan 102 sayı bularak hücümda harika bir gece geçiren Anadolu Efes’in savunmadak eforunu da kesinlikle gözardı etmememiz lazım. Özellikle 3.çeyrekte başlayan ve 4.çeyreğin ilk bölümüne kadar devam bir seri vardı ki akıllara zarardı adeta. Temsilcimiz Anadolu Efes, üçüncü çeyreğin bitimine 4:04 kala 56-64’lük skorla önde olan taraftı. Çeyreğin sonunda Micic’in üçlüğüyle temsilcimiz, 20-1’lik seriyle son çeyreğe 57-84’lük üstünlükle girmeyi başardı. Anadolu Efes, son çeyreğe de etkili başladı ve 9:16 kala 57-89’luk skoru yakalayarak serisini 25-1’e getirdi. Özetle koç Ataman’ın öğrencileri bu müthiş galibiyetle seride tekrar üstünlüğü ve ev sahibi avantajını ele geçirmeyi başardı ama asıl önemlisi rakibini kendi sahasında tam anlamıyla darma dağın ederek psikolojik üstünlüğü de net olarak eline aldı kalan maçlarda.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Barcelona’da yine Adam Hanga 13 sayı, 2 ribaund, 3 asist öne çıkarken, Kyle Kuric 12 sayı, 3 ribaund ve Ante Tomic de 11 sayı, 4 ribaund ile ona destek olsalar da hiç ama hiç yeterli olmadı.

Anadolu Efes’te ise Shane Larkin 30 sayı (6/7 3sayı), 3 ribaund, 2 asist ile yıldızlaştı. Tibor Pleiss 14 sayı, 6 ribaund ve Vasilije Micic 14 sayı, 8 asist, 3 topçalma ile galibiyetin diğer kritik faktörleri oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …