Güncel Haberler

Haftanın Açılış Maçında Gaziantep Evinde Pınar Karşıyaka’yı Son Topta Yendi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 27. haftasında Gaziantep Basketbol, konuk ettiği Pınar Karşıyaka‘yı 74-73’lük skorla mağlup etti.

Maça etkili bir oyunla başlayan konuk ekip, karşılaşmanın ilk 5 dakikası geride kalırken 10-7 öne geçti. Üstünlüğünü korumayı başaran Pınar Karşıyaka, ilk periyodu da 20-18 önde bitirdi. İkinci periyotta toparlanmaya başlayan Gaziantep Basketbol, Can Uğur Öğüt’ün elinden, içeriden ve dışarıdan peş peşe bulduğu basketlerle karşılaşmanın 13. dakikası geride kalırken 26-24 öne geçmeyi başardı. Karşılıklı sayılarla devam eden maçın ilk yarısı 40-40 eşitlikle tamamlandı.

Başa baş devam eden karşılaşmanın 25. dakikası geride kalırken eşitlik (48-48) bozulmadı. 3. periyodun son bölümünde 56-51 üstünlük yakalayan İzmir ekibi, son çeyreğe de 56-53 önde girdi. Maçın son çeyreğinde kıyasıya mücadele yaşandı. Son 4 dakikasına 63-63 eşitlikle girilen mücadeleyi 74-73 Gaziantep Basketbol kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Gaziantep’te Can Uğur Öğüt 18 sayı, 3 ribaund, 9 asist ve kenardan gelen Shaq McKissic 18 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile galibiyetin mimarları olurken, Sarunas Vasiliauskas da 14 sayı, 2 ribaund, 6 asist ile onların en büyük yardımcıları oldu.

Pınar Karşıyaka’da ise Berk Uğurlu’nun yokluğunda Erving Walker 15 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile öne çıkan isim olurken, Assem Marei 13 sayı, 9 ribaund ve Egemen Güven 12 sayı, 6 ribaund ile takımlarını maçta tutan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …