Güncel Haberler

Türk Telekom Evinde Eksik afyon’u Farklı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 27. haftasında Türk Telekom, sahasında Afyon Belediyespor‘u 92-77’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya konuk ekip rakibine oranla daha iyi bir başlangıç yaparak, 5-0 öne geçti. Toparlanan Türk Telekom savunmada ve hücumda iyi bir performans göstererek skoru 6-5 lehine çevirdi. Maçın ilk 5 dakikalık bölümünü Afyon Belediyespor 8-6 önde geçti. İlk çeyreğin son 2 dakikasına 17-8 üstün giren konuk ekip, bu üstünlüğü koruyamadı ve periyot 17-17 eşitlikle sona erdi. İkinci periyoda iyi başlayan Türk Telekom bulduğu basketle maçta ilk kez, 19-17’lik skorla öne geçti. Rakibine pota altında sayı şansı tanımayan Türk Telekom hücumda da iyi bir grafikle skoru 25-21’e taşıdı. Maçtan kopmamaya çalışan konuk takım, çeyreğin ilk 5 dakikasını 27-26 üstün geçmeyi başardı. Oyunda üstünlüğü eline alan Afyon Belediyespor farkı açarak 38-29’luk skoru yakaladı. Çeyreğin son 1 dakikasına 40-34 önde giren konuk takım devreyi 45-37 üstün bitirdi.

Üçüncü periyot Türk Telekom’un sayısıyla başladı. Savunmasını sertleştiren başkent ekibi, Landersberg ile bulduğu sayılarla maçın 25. dakikasında 52-49 üstünlüğü yakaladı. Hücumda ve savunmada üstünlüğü sürdüren Türk Telekom 27. dakikada 5 sayılık farkı (56-51) yakaladı. Son 40 saniyeye 62-53 önde giren Türk Telekom, çeyreği hücumda sıkıntı yaşayan rakibi Afyon Belediyespor karşısında 62-55’lik skorla üstün tamamladı. Türk Telekom, final periyoduna Metin Türen ve Ender Arslan’ın basketleriyle başladı. Ev sahibi bu sayıların ardından maçtaki en büyük farkı yakaladı: 67-55. Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle 17 sayılık farka (76-59) ulaşan Türk Telekom, son çeyreğin ilk beş dakikasını bu skorla geçti. Kaya Peker-Ender Arslan ikilisiyle hücumda etkinliğini artıran Türk Telekom maçın 38. dakikasında skoru 86-68’e getirdi. Karşılaşmanın son 1 dakikasına 89-75 önde giren ev sahibi ekip müsabakadan 92-77’lik skorla galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Türk Telekom’da Sylven Landesberg 29 sayı, 4 ribaund ile yıldızlaşırken kenardan gelen Ender Arslan da 20 sayı, 5 asist ile galibiyetin diğer mimarı oldu.

Afyon’da ise skor yükü dağıldı, Talat Altunbey 16 sayı, 10 ribaund ile ön plana çıkarken, Altan Erol 15 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Cevher Özer 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile tek yabancı ile mücadele eden takımlarını ayakta tutan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …