Güncel Haberler

Fenerbahçe’nin Müthiş Geri Dönüşü Galibiyet için Yeterli Olmadı!

Turkish Airlines EuroLeague play-off turu ikinci maçında Zalgiris Kaunas’ı konuk eden Fenerbahçe Beko, Litvanya temsilcisine 80-82 mağlup oldu ve seride durum 1-1’e geldi. Play-off serisinin üçüncü ve dördüncü maçları Zalgirio Arena’da Zalgiris Kaunas’ın ev sahipliğinde oynanacak.

Bu sonuçla Fenerbahçe bu sezon ilk kez, tam 18 maç sonra Ülker Arena’da kaybederken, koç Obradovic yönetimindeki sezonlarda da ilk kez bir play-off serisinde iç sahada maç kaybetmiş oldular.

Taraftarının desteğini arkasına alarak karşılaşmaya çok iyi başlangıç yapan temsilcimiz, ilk 2 dakikayı 8-2 önde geçti. Boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışan Litvanya ekibi, oyunu boyalı alan dışından kurmaya başlayınca dış atışlarla skoru 15-16 yaptı. Başa baş geçen son bölümün ardından ilk periyot 21-20 tamamlandı. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta konuk ekip hücum ribauntlarını alarak bulduğu sayılarla skoru 26-30 yapınca koç Obradovic’ten mola geldi. Temsilcimizin mola dönüşü farkı eritemedi ve soyunma odasına 39-46’lık skorla gidildi.

İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan sarı lacivertliler televizyon molasını 46-61 geride geçti ve üçüncü periyot 58-73 tamamlandı. Dördüncü periyotta hücumda ve savunmada vites yükselten Fenerbahçe Beko, Kalinic ve Sloukas’ın sayılarıyla farkı 11 sayıya indirdi: 62-73. Karşılıklı basketlerle süren oyunda Melli’nin smacıyla da fark 9 sayıya indi ve televizyon molasına 68-77’lik skorla gidildi. Moladan Guduric’in üçlüğüyle dönen temsilcimiz , Ulanovic’in basketinin ardından molaya gitti: 71-79. Fenerbahçe Beko moladan Datome ve Vesely’nin basketleriyle dönünce bu kez konuk ekipten mola geldi: 74-79. Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan mücadele 39 saniye kala 80-80’de eşitlendi ve Litvanya temsilcisinin basketiyle 80-82 tamamlandı.

EDİTÖR YORUMU:

İlk maç elde edilen 33 sayılık farkın negatif etkisini maalesef temsilcimiz bu maçta net olarak gördü. Çok diri ve agresif bir Zalgiris vardı sarı lacivertlilerin karşısında. İlk maçın aksine ikili oyunlarla Davies’i pota altında kullanmaya çalışmak, daha doğrusu bunu zorlamak yerine Fenerbahçe’nin zayıf karnı olan kısaların birebirlerini forse etmeye başladılar. Set hücumlarında sert takım savunmasını geçemeyeceklerini anlayan koç Jasikevicius’un öğrencileri geçiş hücumlarındaki çabuk birebirlerle savunmamızı çok zorladılar ve istediklerini alarak ilk maçtaki kısır hücumların aksine efektif hücum ederek skorlarını yükselttiler. Temsilcimiz savunmada bir türlü rakibini durduramazken ilk 3 çeyrekte skor bulma konusunda da sıkıntı yaşadı, sadece 58 sayı üretebildik. İlk maçın etkili isimlerinden Dixon üstündeki baskılı savunmaya karşı zorlanırken formda Kalinic de pasif kaldı skor üretimi konusunda. Datome liderliğinde 17 sayı farkdan geri dönerek son çeyrekte taraftarı da arkasına alan ve Sloukas-Vesely ikilisini verimli kullanan temsilcimiz elinden geleni yaptı ama maç sonunda Sloukas, Vesely ve Guduric’den gelen basit hatalar nedeniyle çok ama çok kritik bir maçı kaybetti. Şimdi üst üste 2 maç 14.000 taraftar karşısında Zalgiris Kaunas’a direnmek ve en az bir galibiyet alarak seriyi tekrar İstanbul’a getirmeye çalışacak.

MAÇIN TÜM İSTATİSİTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe’de Gigi Datome 17 sayı, 9 ribaund ile ön plana çıkarken, Kostas Sloukas 15 sayı, 3 ribaund, 6 asist, Jan Vesely 12 sayı, 2 asist ve Marko Guduric 11 sayı ile maçı son topa kadar taşıyan isimler oldular.

Zalgiris’te ise Edgaras Ulanovas 20 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Nate Wolters 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Brandon Davies 13 sayı de galibiyetin mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …