Güncel Haberler

Baskonia’dan Moskova’da Tarihi Bir Galibiyet

Herkes ilk maçı CSKA Moskova tam 26 farkla kazandıktan sonra ikinci maçta da KirolBet Baskonia‘nın Rus ekibi için kolay lokma olacağını düşünüyordu ama koç Perasovic’in öğrencileri önemli bir reaksiyon gösterek Moskova’da güçlü rakibini 78-68 yenerek seride 1-1 eşitliği yakalarken ev sahibi avantajını da eline geçirmiş oldu. Artık serinin sonraki iki maçı Baskonia’nın sahasında oynanacak.

Bu arada bu galibiyetle Baskonia kulüp tarihini de revize etmiş oldu, tam 17 yıldan sonra CSKA’yı deplasmanda, Moskova’da yenmeyi başarmış oldular.

Baskonia maça Shields liderliğinde müthiş bir giriş yaptı ve bunun meyelerini de toplayarak ilk çeyreği 27-18 gibi önemli bir üstünlükle tamamladılar. İkinci çeyrekte ise tempoyu yükselten ve hızlı hücumları artı geçiş hücumlarını iyi kullanan CSKA maça ortak oldu ve soyunma odasına Baskonia’nın 42-37 üstünlüğü ile gidildi. İkinci yarıda CSKA bir kez daha geri dönerek farkı 1 sayıya kadar düşürdü ancak savunmada vidaları sonuna kadar sıkan Baskonia son çeyreğe de 66-52 ile önde girmeyi başardı. CSKA son 5 dakikaya girilirken bir kez daha geri dönüş denedi ve farkı tek hanelere indirdi. Baskonia deplasmanda olmanın da etkisiyle paniklemeye başladı ama çabuk toparlandılar ve farkı tekrar çift hanelere çıkararak bu tarihi galibiyeti aldılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

CSKA’da Sergio Rodriguez 14 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Will Clyburn 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Cory Higgins 15 sayı, 3 asist ile öne çıkan isimler olduar.

Baskonia’da ise Vincent Poirier 12 sayı, 15 ribaund, 2 asist ile double-double yaparken, Patricio Garina 11 sayı, 2 ribaund, Shavon Shields 15 sayı, 2 ribaund ve Darrun Hilliard 16 sayı, 3 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …