Güncel Haberler

Afyon’da Antrenman Boykotunda İkinci Gün!

Afyon Belediyespor‘da oyuncuların antrenman boykotu ikinci günde de devam etti ve sabah idmanı yapılamadı. Bilindiği gibi Afyon Belediye’de ödemeler 3 ay geriden geliyor.

Afyon Belediye Genel Menajeri Cömert Küce konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Sezon başından beri sıkıntı var ama bunu dışa vurmadık. Gemiyi sağ salim limana yanaştırdık. Öncelikli oyuncu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Şimdi ise en doğal hakları olarak protestolarını antrenmanlara çıkmayarak yapıyorlar. Ben de bu kararlarına saygı duyuyorum. Akşam 5’teki toplantıda Fenerbahçe maçıyla ilgili bir karar alınacak.”

Kaynak: Basketfaul

Editör Yorumu:

Sezon başında Eskişehir ile Trabzon’un sezon başında yaşadıklarını çok iyi biliyoruz. Sezon içinde de başta Sakarya olmak üzere, İBB, Beşiktaş ve Afyon’da buna benzer krizleri sürekli gördük. Artık bir gerçek var ki takımlarımız kendi başlarına “ayaklarını yorganlarınıa göre uzatmak” konusunda başarılı olamıyorlar. Tıpkı futboldaki UEFA kriterleri gibi artık TBF’nin de olaya el atması ve daha fazla gecikmeden önümüzdeki sezon için mali kriterleri sertleştirmesi gerekiyor. Sadece devlet nezdinde ya da vergi anlamında değil genel anlamda kulüplerin borcu yoktur yazısı alarak yola çıkmaları, gelirlerini, oyuncu ve staff maaşlarını tıpkı bir çok gelişmiş ligde olduğu gibi “gerçek” değerleri saklamadan TBF’ye iletmeleri gerekiyor ve tabi aynı şekilde gelirlerini de… Bir çok kulüp halen gelirinin çok çok üstünde harcama yapmaya, takım kurmaya devam ediyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …