Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Son Çeyrekte Vitesi Arttırıp İBB’yi Deplasmanda Yendi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 19. hafta erteleme maçında Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘u 82-74’lük skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iki ekip de pota altından sayılar bularak başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mehmet Yağmur’un boyalı alandan ve dış atışlardan kaydettiği basketlerle 5. dakikayı 12-9 üstün geçti. Hücumlardan boş dönen Beşiktaş Sompo Japan karşısında farkı açan turuncu-lacivertli ekip, ilk çeyreği 24-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte savunmasını sertleştiren Beşiktaş Sompo Japan, Gibson’ın arka arkaya ürettiği sayılarla 16. dakikada öne geçti: 30-32. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken, siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına 41-39 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte üstünlük birçok kez el değiştirdi. Ramazan Tekin ve Babic’le boyalı alandan sayılar üreten İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında Samet Geyik’le pota altından basketler bulan Beşiktaş Sompo Japan, final periyoduna 57-53 üstün girdi. Son çeyreğe hücumda ve savunmada iyi başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 35. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 62-70. Siyah-beyazlı ekip, Gibson ve Kenan Sipahi’nin dış atışlardan kaydettiği sayılarla skor üstünlüğünü sürdürdü ve sahadan 82-74 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Ev sahibi İBB’de Mehmet Yağmur 21 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 3 topçalma ile çok iyi bir performans sergilese de galibiyeti getiremedi. Ayrıca Luka Babic ile Semih Erden de 15’er sayı ile katkı vererek öne çıkan diğer isimler oldular.

Beşiktaş SJ’da ise son günlerin formda ismi Kyle Gibson yine çok etkili bir performans sergiledi. Birleşik Amerikalı skorer 28 sayı (7/10 3sayı), 2 ribaund, 4 asist ile galibiyetin mimarı oldu. Ivan Buva’nın yokluğunda ise Samet Geyik pota altından getirdiği 10 sayı, 7 ribaundluk katkı ile x-faktör oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …