Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko Çok zorlandı Ama Maccabi’yi Sloukas ile Geçerek Rekora İmza Attı!

Turkish Airlines EuroLeague normal sezon 30. ve son hafta maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko Ülker Arena’da Maccabi FOX Tel Aviv’i konuk etti. EuroLeague’de bitime 1 maç kala liderliği garantileyen sarı lacivertliler, son maçını da 78-75 kazandı ve normal sezonu 25 galibiyet, 5 mağlubiyetle zirvede tamamladı.

Kostas Sloukas kaydettiği 22 sayıyla takımın en skoreri olurken; Luigi Datome 17, Marko Guduric de 13 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.

Fenerbahçe Beko’nun Playoff turundaki rakibi ise dün gece oynanan maçların ardından Zalgiris Kaunas oldu.

Beş maçlık seri üzerinden oynanacak ve saha avantajının Fenerbahçe Beko’da olduğu eşleşmede üç galibiyete ulaşan ekip adını 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya’nın Vitoria-Gasteiz şehrinde oynanacak Final Four organizasyonuna yazdıracak.

Fenerbahçe Beko maça; Erick Green, Nicolo Melli, Ali Muhammed, Ahmet Düverioğlu ve Nikola Kalinic beşiyle başladı.

Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in üçlüğüyle açılışını yaptığı karşılaşmada ilk 5 dakikayı 8-10 geride geçti. Televizyon molasına ise 8-12 geride giren Takımımız, Datome’nin üçlüğüyle 17-16 öne geçse de ilk periyot 20-20 eşitlikle tamamlandı. İlk 1,5 dakikası kısır geçen ikinci periyodun ilk sayıları Luigi Datome ve Kostas Sloukas’tan geldi: 25-20. 25-25’te tekrar eşitlenen karşılaşmada karşılıklı sayıların ardından son 3 dakikada Obradovic molasına 36-35’lik skorla girildi. Moladan Datome’nin sayılarıyla dönen ekibimiz, soyunma odasına 41-41 eşitlikle gitti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe Beko, üçüncü periyotta rakibine 10-0’lık seri verince skor 41-51’e geldi. Sloukas ve Guduric’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla farkı 6 sayıya indiren temsilcimiz, basket bulmakta zorlandığı bu periyodu 51-59 geride tamamladı. Dördüncü periyodun ilk sayılarını Kostas Sloukas – Luigi Datome ikilisi kaydetti ve fark 3 sayıya inince konuk ekipten mola geldi: 56-59. Mola dönüşü skoru 63-63’te eşitleyen temsilcimiz, Melih ve Guduric’in basketleriyle 70-63 öne geçti. 70-70’te tekrar eşitlenen karşılaşmada karşılıklı sayıların ardından 30 saniye kala Melli’nin serbest atışıyla skor 75-74’e geldi ve konuk ekip mola aldı. 75-75’te son kez eşitlenen karşılaşma Kostas Sloukas’ın son saniye üçlüğüyle 78-75 tamamlandı.

Editör Yorumu:

Sarı lacivertliler maalesef beklentilerin aksine oldukça kötü bir maç çıkardılar özellikle 3.çeyrekteki performans gerçekten çok sıkıntılıydı. Evet Sloukas sahneye çıkıp kahraman olarak günü kurtardı ama maçtaki genel anlamdaki konsantrasyon düşüklüğü çok düşündürücüydü. İddiası kalmamış bir Maccabi’ye defalarca kez umut veren temsilcimiz bu maçtan çok ama çok fazla ders çıkarmıştır umarım. Play-off’da Zalgiris karşısında işi ciddiye almazlarsa böyle Maccabi gibi son saniyede fırsat bulamayabilirler…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …