Güncel Haberler

Afyon Bitik Durumdaki Sakarya’yı Deplasmanda DarmadAğın Etti ve Düşme Potasından Kurtuldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 25.haftanın ilk maçında Afyon Belediyespor, deplasmanda konuk olduğu zor durumda olan ve genç oyuncularla sahaya çıkmak zorunda olan Adatıp Sakarya BŞB‘yi 93-57 gibi rahat bir skorla geçerek düşme potasından kurtulmuş oldu.

İlk çeyrekte maç biraz daha dengeli geçerken sonraki çeyreklerde ezici bir üstünlük kuran Afyon, rakibini farklı geçerek galibiyet sayısını 5’e çıkardı ve ilk maçı da kazandığı için ikili averajla öne geçerek düşme potasından kurtuldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sakarya maçı neredeyse 5 kişilik bir rotasyonla tamamlamak zorunda kaldı. Diğer oyuncu 5 dakikanın altında süreler alırken, ev sahibinde Kerem Bulat ve Mehmet Meriç oyundan hiç çıkmadan mücadele ettiler. Genç uzun Hüseyin Çevirgen 17 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile ön plana çıkan isim oldu.

Afyon’da ise Dorukhan Engindeniz 17 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile dikkat çekerken, 4 farklı oyuncu daha çift haneli skor üreterek farklı galibiyetin mimarları oldular.

Editör Yorumu:

Maalesef Sakarya’yı bu hale getiren yöneticilere, sponsorlara ve şehrin büyüklerine büyük hatta çok büyük sitemlerimiz var basketbolseverler olarak… Basketbolu bu kadar seven bir taraftara gerçekten yazık oldu maalesef. Artık ligde kalma şansları kalmadığı gibi şehirdeki basketbol kültüürnü de en az 5 sayı geriye götürmüş oldular. Uşak, Eskişehir ve Trabzon’dan sonra bir Anadolu kentini daha basketbola küstürmüş oldular…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …