Güncel Haberler

CSKA Son Çeyrekte Baskonia’ya Potayı Göstermedi ve Normal Sezonu Kazanarak Tamamladı

Kirolbet Baskonia 3 çeyrek boyunca üstün götürdüğü maçta deplasmanda karşılaştığı CSKA Moskova karşısında son çeyrekte ayakta kalamadı ve mücadeleden 78-82’lik skorla galip ayrıldı. Ama bu mağlubiyete rağmen Milano’nun temsilcimiz Anadolu Efes’e yenilmesiyle play-off biletini garantilemiş oldular.

Maça daha istekli ve agresif başlayan misafir takım ilk çeyreği 21-17 önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyrekte farkı 8 sayıya kadar çıkartan Baskonia karşısında De Colo ve Higgins ile geri gelen ve maça ortak olan CSKA devreye de 40-44 geride gitti. Üçüncü çeyrekte de Baskonia’nın istekli oyunu karşısında CSKA konsantre olmakta zorlandı ve Baskonia farkı açarak son çeyreğe de 11 sayı ile önde girdi. Son çeyrekte ise adeta uyuyan dev uyandı ve savunmada vidaları sonuna kadar sıkan CSKA 18-5’lik seriyle maçı 73-71 lehine çevirdi. Geri düşmenin verdiği telaşla çok basit hatalar yapan Baskonia 6 sayı farkla geri düştü ve son saniyede Voigtmann’dan gelen üçlük maçın skorunu 78-82 olarak belirledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

CSKA’da ön plana çıkan isim 16 sayı, 6 ribaund ile Will Clyburn olurken, Cory Higgins 14 ve Daniel Hackett ile Nando De Colo da 11’er sayı ile galibiyete katkıda bulundular.

Baskonia cephesinde ise Marcelinho Huertas 17 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile en iyi direnen isim olurken, Vincent Poirier ile Shavon Shields da 12’şer sayı ile ona eşlik etmeye çalıştılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …