Güncel Haberler

Anadolu Efes Sinan Erdem’de Milano’yu Devirdi ve Rakibini PLay-Off Dışında Bıraktı

Turkish Airlines Euroleague normal sezon 30. ve son hafta maçında İtalya’nın AX Armani Exchange Olimpia Milan takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 101-95 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ise takımımız 42-53 geride tamamladı.

Bilindiği gibi temsilcimiz geçtiğimiz haftalarda normal sezonu dördüncü sırada tamamlamayı garantileyerek, play off’ta ligi beşinci sırada tamamlayan Barcelona Lassa ile eşleşmişti.

Takımımızda sakatlığı bulunan Brock Motum ve Metecan Birsen mücadele forma giymediler.

Karşılaşmaya Micic, Beaubois, Simon, Moerman ve Pleiss beşi ile çıkan Anadolu Efes, maçın ilk sayılarını Micic’in elinden buldu ve ikinci dakika 4-4’lük skor ile geçildi. Pleiss ve Beaubois ikilisinin sayıları ile takımımız beşinci dakikada 10-8’lik skor ile öne geçti. Moerman’ın isabetinin ardından rakip takımdan gelen sayılar ile yedinci dakikada skor 12-18’e gelince coach Ergin Ataman mola aldı. Mola dönüşünde takip eden 2:30 dakika içinde 12-0’lık seri bulan takımımız 9:30’da skoru 24-18’e getirdi. Kalan bölümde rakip takımdan gelen isabetin ardından takımımız ilk 10 dakikayı 24-20 önde tamamladı. İkinci periyoda Beaubois’nın isabeti ile başlayan Anadolu Efes, 11. dakikayı 26-23 önde geçti. Anderson’n üçlüğü ile 12:30’da skor 29-29’a gelirken, Dunston’dan gelen turnike ile takımımız 14. dakikaya 31-32 geride girdi. 16. dakikada skor 31-40’a gelince coach Ergin Ataman mola aldı. Molanın ardından oyuna dahil olan oyuncumuz Sertaç bu bölümde skora katkı verirken, takımımız ilk yarı sonunda soyunma odasına 42-53 geride gitti.

İkinci yarıya Micic’in arka arkaya kaydettiği iki üç sayılık isabet ile başlayan takımımız 22. dakikada skoru 48-57’ye getirdi. Simon ve Beaubois da üç sayılık isabetler bulurken, Micic’in turnikesi ile 24. dakikada farkı beş sayıya indirdik: 56-61. Rakipten bir top daha kapan takımımız Simon ile 25. dakikada göz yaşı damlasını bulunca konuk ekibin molası geldi: 58-61. Mola sonrasında Beaubois ile farkı bir sayıya indiren ekibimiz, skoru 60-61’e getirdi. Bu dakikalarda her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, Pleiss ve Simon ikilisinin sayıları ile takımımız 28. dakika yeniden üstünlüğü yakaladı: 68-66. Moerman’ın üçlüğü ile farkı beşe çıkaran takımımız, Beaubois’nın basket faul pozisyonuna bulduğu üç sayının ardından son çeyreğe 74-69 önde girdi. Final periyodunda ilk basketimiz Pleiss’tan gelirken, faul çizgisinde iki isabet bulan Moerman, 31. dakikada farkı dokuz sayıya yükseltti: 78-69. Pleiss ile skor üretmeye devam eden ekibimiz, 33. dakikaya 82-73 önde girerken, Simon ve Moerman’ın basketleri ile 35. dakikada skor 86-79’a geldi. 36:30’da üç sayılık atış esnasında faul ile durdurulan Larkin, isabeti bulup, serbest atışı da sayıya çevirince bir hücumda dört sayı bulduk: 90-84. Micic’in iki isabetli serbest atışı ile maçın son 2:30 dakikasına 92-88 önde giren takımımız, Larkin’in beş sayısı ile son bir dakikada skoru 97-91’e getirdi. Moerman’ın turnikesi ile maçın son 27 saniyesine 99-93 önde giren Anadolu Efes, taktik faulleri Micic ile değerlendirdi ve karşılaşmadan 101-95 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Lacivert beyazlılar 4.sırayı garantilemiş olmasına rağmen bu maçta beklenenden çok daha iyi bir perfomans sergiledi açıkçası. Rakibin kazanmaktan başka çaresi olmaması ile saldırmasına, agresif oynamasına rağmen özellikle 3.çeyrekte müthiş bir geri dönüş yapan temsilcimiz play-off’lar öncesi bir kez daha Sinan Erdem’e en az 2 kere gelecek Barça’ya net bir mesaj verdi. Özellikle formda kısa rotasyonu ve yüksek tempoya aynı şekilde karşılık verebilmesiyle Milano’yu kendi silahı ile vurmaları ve bunu geriden gelerek, karakter koyarak yapmaları çok değerliydi ve tabiki kazanma alışkanlıklarını sürdürmeleri de. Anadolu Efes tüm parçaları ile hazır ve istim üstünde bir şekilde play-off’a girecek.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde maçın öne çıkan ismi 18 sayı, 2 ribaund, 8 asist, 2 topçalma ile oynayan Vasilije Micic olurken, Krunoslav Simon, Tibor Pleiss ve Rodrigue Beaubois 14’er sayı ve Adrien Moerman da 13 sayı ile galibiyetin diğer faktörleri oldular.

Milano cephesinde ise Mike James 17 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile etkili olurken, Nemanja Nedovic 16 sayı ve Mindaugas Kuzminskas ile Vladimir Micov da 14’er sayı ile iyi direnen isimler arasında yer aldılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …