Güncel Haberler

Charlotte, Lamb’ın İnanılmaz Son Saniye Atışı İLe Toronto’yu Devirdi!

Charlotte Hornets konuk olduğu Doğu’nun güçlü takımlarından Toronto Raptors‘u Jeremy Lamb‘ın inanılmaz son saniye atışı ile 115-114 geçmeyi başardı. Bu sonuçla play-off mücadelesini sürdüren Charlotte, Kanada deplasmanında altın bulmuş oldu.

Bitime 8 dakika kala misafir takımın tam 13 sayı üstünlüğü vardı skorbordda ancak ev sahibi 14-1’lik seri ile son 2 dakikaya girilirken eşitliği yakaladı. Son saniyelerde ise Leonard’dan gelen sayılarla Toronto 114-112 ile bir adım öne geçmeyi başardı. Bitime 3 saniye kala Hornets topu kenarda oyuna sokarken Toronto savunması müdahele etti ve top Charlotte2ın yarı sahasına kadar gitti.

Son 8 dakikaya Charlotte Hornets 13 sayı (109-96) önde girdi, Toronto 14-1’lik seriyle 2 dakika kala rakibini 110-110’da yakaladı. Toronto Kawhi Leonard’dan gelen sayılarla 114-112 öne geçti. 3.1 saniye kala Charlotte topu oyuna sokarken, Pascak Siakam’ın dokunduğu top Charlotte’un geri sahasına gitti. Jeremy Lamb topu çembere sırtı dönük almasına rağmen hızlıca toparlanıp sanki normal mesafeden üçlük atıyormuşçasına rahat ve düzgün bir şut çıkararak isabeti buldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Charlotte’da Kemba Walker 15 sayı, 13 asist, 8 ribaund, 4 top çalma ile çok yönlü bir performansla takımına liderlik ederken Miles Bridges 16 sayı, 6 ribaund, Dwyane Bacon 20 sayı (5/8 3sayı), Willie Hernangomez 13 sayı, 10 ribaund, maç kazandıran üçlüğün sahibi Jeremy Lamb 13 sayı (3/4 3sayı) ile oynadı. Tony Parker, Cody Zeller, Nicolas Batum ve Michael Kidd-Gilchrist kadroda yer almadı.

Toronto’da ise Kawhi Leonard 28 sayı, 9 ribaund, 3 asist, Marc Gasol 17 sayı (2/3 3sayı), 6 asist, 4 ribaund, Pascal Siakam 23 sayı, 7 ribaund, 5 asistle öne çıkan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …