Güncel Haberler

Keyifli Derbide Kazanan Galatasaray Doğa Sigorta

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 23.hafta mücadelesinde Galatasaray Doğa Sigorta Sinan Erdem’de konuk ettiği Beşiktaş Sompo Japan‘i yüksek tempoda geçen ve keyifli bir mücadelenin ardından 93-87 yenmeyi başardı.

Bir tarafta Caner Erdeniz diğer tarafta Erkan Veyseloğlu maçın ilk bölümünde takımları adına etkili olan isimlerdi. Maç dengede giderken Beşiktaş adına Burak Can Yıldızlı sahneye çıktı ve üst üste bulduğu sayılarla siyah beyazlıları öne geçirdi ve ilk çeyreğin bitiminde tabela 22-20 Beşiktaş SJ üstünlüğü vardı. İkinci çeyreğe Galatasaray kısalar üstündeki baskıyı arttırarak başladı ve siyah beyazlılar skor üretiminde çok zorlanmaya başladılar. Erol Can Çinko ile üçlükler bulan sarı kırmızılılar ise farkı çift hanelere kadar çıkardılar. Kenardan gelen oyunculardan, başta Emir Gökalp’den aldıkları katkıyla ilk yarının sonunda soyunma odasına 47-37 önde girdi Galatasaray Doğa Sigorta.

İkinci yarıya Beşiktaş Buva’yı daha etkili kullanarak başladı ve farkı eritmeye başladı. Ama yine yay gerisinden yüksek yüzde ile atan Galatasaray farkın erimesine izin vermediği gibi daha da arttırdı ve skoru 62-47’ye getirdi. Beşiktaş yine yerli oyuncuları, Erkan ve Burak Can ile geri dönüş yoluna girerek farkı 8 sayıya eritti. İkinci çeyrekte sergilediği olumlu basketbola 3.çeyrekte de devam eden Emir, Galatasaray adına organizasyon ve savunma anlamında en etkili olan isimdi, Webster’ın saçmaladığı anlarda sarı kırmızılıların kurtarıcısı oldu. Beşiktaş son çeyrekte de maçtan kopmadı, direnmeyi sürdürdü. Hatta bitime 3 dakika kala skoru 81-78’e getirip farkı 3 sayıya kadar da düşürdüler. Ancak bitime 2 dakika kala fark 3 sayıyken Harrison 8 metre mesafeden ve el üstünden gönderdiği üçlükle siyah beyazlıların canını epey sıktı. 35 saniye kala Beşiktaş yine farkı 3 sayıya düşürse de tam saha baskıda yaptıkları basit hataya Harrison’un uzun pası ve Auguste’un smacı ile cezayı kesen sarı kırmızılıar sonrasında da hata yapmadı ve 6 sayı farkla galibiyete uzandı.

EDİTÖR YORUMU:

Galatasaray Klobucar ve Arapovic’in sakatlıkları nedeniyle 4 yabancı ile çıkmak zorunda kaldı derbiye ama bu sayede Emir, Caner ve Erol Can kendilerine gelen süreleri fırsata çevirdiler ve hem savunmadaki enerjileri hem de buldukları kritik sayılarla galibiyette önemli rol oynadılar. Özellikle Webster’ın koç Erdoğan’ı yaptığı basit hatta amatörce hatalarla çıldırttığı anlarda soğuk kanlılığı ile yaptığı organizasyonlar ve bulduğu üçlüklerle alkışları fazlasıyla haketti genç guard Emir. Beşiktaş cephesinde direnç seviyesi maç boyunca aşağı düşmedi ve bu sayede de çok keyifli bir derbi izledik. Koç Ivanovic elindeki silahlardan en iyi şekilde faydalanırken Pressey’in baskısı ve Erkan’ın tecrübesi ile hücumda yaptığı ekstra katkı ile sürekli skora tutundular. Ancak Benzing’in çok sınırlı bir kakı vermesi, Rich’den yoksun olmaları ve Gibson’ın istikrarsız performansı ile hücumda zzaman zaman ana skor opsiyonunu çıkarmakta zorlandılar. Buva da Auguste’un atletizmi ve çabukluğu karşısında epey zorlandı özellikle savunmada. Savunma konusunda beklentileri karşılayamamış olsalar da hücumdaki etkili performansları, yüksek tempo ve yerli oyuncuların etkinliği ile iki takım da alkışları fazlasıyla hakettiler.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Galatasaray’da Zach Auguste 22 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile ön plana çıkarken Aaron Harrison 18 sayı (3/5 3sayı), 3 ribaund, 7 asist, Nigel Hayes 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist ve Tai Webster da 18 sayı (3/4 3sayı), 7 ribaund, 4 asist, 6 top kaybı ile mücadele ettiler.

Beşiktaş Sompo Japan’da ise Ivan Buva 18 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Erkan Veyseloğlu 17 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Kyle Gibson 17 sayı, 3 ribaund ile en iyi direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …