Güncel Haberler

Darüşşafaka, Zalgiris Deplasmanında Direnemedi

Turkish Airlines Euroleague 28.maç gününde temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen Zalgirio Arena’da konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘a 67-94 yenilmekten kurtulamadı.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Toney Douglas, Muhammed Baygül, Stanton Kidd, Jeremy Evans ve Oğuz Savaş beşiyle başlarken Zalgiris ise Leo Westermann, Brandon Davis, Aaron White, Edgas Ulanovas ve Marius Grigonis beşini tercih etti.

Karşılaşmaya Muhammed Baygül ile çok etkili başlayan temsilcimiz ilk dakika boyunca sayı yemedi ve maça 0-4 önde başladı. Serbest atış çizgisinden sayılar bularak skor perdesini açan Litvanya temsilcisi ilk saha içi basketini bulamadan 4-11 geriye düşünce mola almak zorunda kaldı. 11 sayının hepsine katkı veren Muhammed Baygül molaya 7 sayı ve 2 asist ile girdi. Moladan 12-0’lık bir seri ile dönen ev sahibi ekip seyircisinin de desteğini arkasına aldı. Bu seriyi Stanton’ın basketiyle son veren temsilcimiz Mert Akay’ın sayılarıyla çeyreği 22-18 geride kapattı. İkinci çeyreğe kötü başlayan ekibimiz 6-0’lık bir seriye engel olamayınca koç Ernak mola almak zorunda kaldı. Moladan da basketle dönen taraf ev sahibi ekip oldu. 17’ye kadar çıkan farkı Micheal Eric’in basketiyle durduran temsilcimiz hücumda çok zorlandı. Üst üste top kayıpları ve isabetsiz atışlar sonrası çeyreğin son bölümünde Jeremy Evans ile kendine geldi. Devreye 49-30 geride giren taraf Daçka oldu.

İkinci yarıya da hücumda tutuk başlayan çeyreğin başında savunmasıyla ayakta kalsa da daha sonra kolay sayılara izin verince fark 25’e çıktı. Tv molasından üst üste sayılarla dönen Daçka farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Son çeyreğe Zalgiris Kaunas 68-46 önde girdi. Son çeyreğe üst üste üçlüklerle başlayan Litvanya ekibine karşılık veren isim Oğuz Savaş oldu. Çeyreğin ortalarına doğru kontrolü tekrar kaybeden Darüşşafaka Tekfen, 30 sayı farkla geri düşünce koç Ernak mola almak zorunda kaldı. Moladan 5 Türk oyuncuyla dönen temsilcimiz Doğuş ve Mert ikilisinin sayılarıyla ve savunmadaki baskılı oyunuyla başarılı oldu. Maç 94-67 Zalgiris üstünlüğüyle sonuçlandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Zalgiris Kaunas’ta 13 sayı ve 5 ribaund üreten Brandon Davies, maçın oyuncusu oldu. Deon Thompson, Nate Wolters ve Arturas Milaknis de maçı 12’şer sayı ile tamamladılar maçı.

Darüşşafaka’da ise en skorer oyuncu 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve 4 top çalma ile oynayan Jeremy Evans olurken Muhammed Baygül de 11 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile iyi bir maç çıkardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …