Güncel Haberler

Baskonia’dan Real Madrid’e Geçit Yok!

Turkish Airlines Euroleague 28.maç gününde Kirolbet Baskonia konuk ettiği eksik Real Madrid karşısında 86-76’lık skorla kazanarak play-off yarışında rahat bir nefes almış oldu. 2 ya da 3.sırada yer alacağı garanti olan Real’de Deck, Tavares, Reyes ve Campazzo bu maçta forma giymediler.

Baskonia maça iyi başladı ve özellikle pota altında iki kulesi Voigtman ve Poirier ile etkili oldu. Bir ara farkı 10 sayıya çıkarsalar da Real çabuk kendine geldi ve ilk çeyrek ev saibinin 22-18 üstünlüğü ile geçildi.İkinci çeyrekte de ipleri elinden bırakmayan Baskonia, güçlü rakibi karşısında soyunma odasına 39-36 önde girdi. İkinci yarıda da Real’in isteksiz oyunu dikkat çekerken Baskonia ise aksine agresif oyununu sürdürdü ve son çeyreğe çift haneli farklarla 64-53 önde girmeyi başardılar. Madrid son bir geri dönüş hamlesi daha yaptı ve iki tecrübeli isim, Ayon ile Carroll liderliğinde bitime 5 dakika kala farkı 4 sayıya kadar düşürdüler. Ama kararlı Baskonia terkar vites yükseltti ve ateşli taraftarını da arkasına alarak maçtan 10 sayı farkla galip ayrılmayı bildi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Baskonia’da Fransız uzun Vincent Poirier 19 sayı, 16 ribaund ile nefis bir maç çıkarırken, Arjantinli guard Luca Vildoza 20 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 2 topçalma ve Alman uzun Johannes Voigtmann da 13 sayı, 12 ribaund, 2 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar.

Real cephesinde ise Trey Thompkins 17 sayı (3/8 3sayı), 3 ribaund ile öne çıkarken, Jaycee Carroll ise 16 sayı (2/4 3sayı), 3 ribaund ile mücadele etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …