Güncel Haberler

Fenerbahçe Final Kalitesindeki Maçta CSKA’ya Son Anda Kaybetti

Turkish Airlines EuroLeague 28. maç gününde CSKA Moskova’ya Megasport Arena’da konuk olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko karşılaşmadan 70-68 mağlup ayrıldı.

Koç Obradovic’in öğrencileri bu sonuca rağmen EuroLeague’de liderliğini korurken ilk maçı 4 sayı farkla kazandıkları için ikili averajda da üstünlüğünü garantilemiş oldular.

Sarı lacivertliler CSKA Moskova karşısına Marko Guduric, Ali Muhammed, Ahmet Düverioğlu, Nicolo Melli, Nikola Kalinic beşiyle çıktı. Maça iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Guduric, Kalinic, Ali Muhammed ve Melli’nin kaydettiği sayılarla ilk 5 dakikayı 7-11 önde geçti. Televizyon molasına da 9-15 önde giren temsilcimiz, ilk periyodu 14-18 önde tamamladı. İki ekibinde iyi savunma yaptığı ikinci periyodun ilk bölümünde ev sahibi ekip Vesely ve Datome’yi durdurmakta zorlanınca mola aldı: 16-22. Mücadelenin devamında Dimitros Itoudis’e teknik faul çalınmasının ardından Ali Muhammed’in serbest atışı ve Kalinic’in smacıyla fark 8 sayıya çıktı ve rakipten bir mola daha geldi: 27-35. CSKA Moskova, mola dönüşü 4-0’lık seri yakalayınca bu kez koç Obradovic’ten mola alarak oyuna müdahale etti: 31-35. Mücadelenin devamında Nicolo Melli’ye sportmenlik dışı faul çalınmasının ardından soyunma odasına 36-35’lik skorla gidildi.

Cory Higgins - CSKA Moscow - EB18

Üçüncü periyodun ilk 2,5 dakikasında sayı üretemeyen Fenerbahçe Beko, ev sahibi ekibin 5-0’lık serisini Kalinic’in basketiyle durdurdu. İlk bölümü 48-41’lik skorla geçilen bu periyotta Datome’yle etkili hücum organizasyonları yapan Fenerbahçe Beko, Kalinic’in de sayı katkılarıyla skoru 48-48’de eşitledi. Final periyoduna 52-48’lik skorla girildi. Dördüncü periyodun açılışını Ali Muhammed üçlükle yaptı: 52-51. Büyük çekişmeye sahne olan bu periyotta Clyburn’un basketine de Ali Muhammed üçlükle yanıt verince skor 54-54’te eşitlendi televizyon molasına gidildi. Karşılıklı basketlerle süren oyunda karşılıklı molaların ardından son 3 dakikaya da 59-59 eşitlikle girildi. Mücadelenin devamında Clyburn ve Higgins arka arkaya 2 basket bulunca koç Obradovic’ten bir mola daha geldi: 63-59. Moladan Sloukas’ın üçlüğüyle dönen Takımımız, Higgins’e de Vesely’le yanıt verince bu kez Itoudis’ten mola geldi: 65-64. Kalan bölümde skor avantajını eline geçiremeyen temsilcimiz, maçı 70-68 kaybetti.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler Madrid deplasmanındaki farklı mağlubiyetten doğru dersleri çıkarmışlar ve bu maça savunmaya konsantre bir şekilde kontrollü oyunla, düşük tempo ile başladılar. Her topta adam değişerek CSKA’nın birebirlerine karşı etkili oldular. Ancak CSKA’nın boyalı alandaki savunmayı sertleşmesi ve temsilcimizi dışarı püskürtmesinin ardından üç sayılık atışlarda bir türlü istediğimiz isabetleri bulamamamız koç Itoudis’in ve öğrencilerinin ekmeğine yağ sürdü. Kısa beşle, Melli’yi 5 numaraya çekerek maçın içinde kalan temsilcimize karşı koç Itoudis savunmamızı zayıf karnından vurmaya başladı. Higgins ve Clyburn’e perde gelmeden birebirleri oynatarak yardım savunmamızı çok zorladılar. Koç Obradovic ise özellikle Clyburn’ün şutunu riske ederek savunmada gömülü oynatıp, alan daralttı, bu da CSKA’nın skor üretimini sınırlamış oldu. Ardından Dixon ile Kalinic’den gelen ekstra ve şans kokan iki üçlükle maça ortak oldu tekrar sarı lacivertliler. Son bölümleri adeta bir satranç mücadelesi şeklinde geçen, kalite kokan maçta,çok değil iki gün önce bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes’in canını yakan, son topta maçı alan Higgins yine sahneye çıktı. Maalesef Fenerbahçe savunması da ona çözüm bulamadı ve formunun zirvesinde olan Birleşik Amerikalı skorer bu önemli mesaj maçında takımını galibiyete taşıdı. Sarı lacivertliler böylelikle Real maçının ardından bir kez daha kritik bir mesaj maçını daha kaybetmiş oldu. Play-off öncesi şampiyonluk yolundaki iki önemli rakibine de yenilen Fenerbahçe’nin bu maçlardan önemli dersler çıkarıp Final Four hedefinde hata yapmayacaklarını, bu mağlubiyetlerin şampiyonluk yolunda ilaç niteliğinde olacağını düşünüyorum

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

CSKA cephesinde Will Clyburn 16 sayı, 8 ribaund, Cory Higgins 15 sayı (3/5 3sayı) ve Sergio Rodriguez 9 sayı, 4 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Fenerbahçe’de ise Nikola Kalinic 17 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Ali Muhammed 15 sayı (3/5 3sayı), 2 ribaund, 2 asist, 2 topçalma ve Jan Vesely 10 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 topçalma ile iyi performans sergileseler de galibiyet için yeterli olmadılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …