Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ / Anadolu Efes 4.Sıra İçin Kritik Maçta Buducnost’a Konuk Oluyor

Turkish Airlines Euroleague 28. maç gününde temsilcimiz Anadolu Efes 21 Mart Perşembe Karadağ’ın Buducnost Voli Podgorica takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. Moraca Sports Center’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22:00’de başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 649. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 648 karşılaşmada 357 galibiyet ve 291 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 55,1) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 401. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 400 karşılaşmada 200 galibiyet ve 200 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,0) elde etti.

Anadolu Efes ile Buducnost Voli Podgorica, Avrupa kupalarında bugüne kadar üç kez karşılaşırken, temsilcimiz iki galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta temsilcimiz bir galibiyet ve bir mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan tek karşılaşmada temsilcimiz bir galibiyet elde etti.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı temsilcimiz 106-68 kazanmıştı.

Turkish Airlines Euroleague’in 27. haftasının ilk gün maçları sonunda Anadolu Efes, Rusya’nın CSKA Moskova takımına Sinan Erdem Spor Salonu’nda 78-80 mağlup olmuş, Buducnost Voli Podgorica ise Fenerbahçe Beko’ya deplasmanda 76-67 yenilmişti. Euroleague’de 27. haftanın ilk gün maçlarının ardından Anadolu Efes 17 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile dördüncü sırada, Buducnost Voli Podgorica ise altı galibiyet ve 21 mağlubiyet ile 15. sırada yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …