Güncel Haberler

Adriyatik Lig’de Sezonun MVP’si Açıklandı

Adriyatik Lig‘de 2018-19 normal sezon MVP ödülünün sahibi Buducnost‘un genç Gürcü uzunu Goga Bitadze oldu.

Geçtiğimiz günlerde sezonun en iyi beşi de açıklanmış ve orada da gördüğümüz üzere Bitadze en fazla oyu alan oyuncu olmuştu.

Bitadze bu sezon tartışmasız Adriyatik Lig’in boyalı alandaki en etkili, en dominant uzunuydu ve bu ödülü fazlasıyla hakettiğini gösterdi sezon boyu hem Mega Bemax hem de Buducnost formasıyla sergilediği performansla.

19 yaşındaki genç uzunu sezonu 16.3 sayı, 6.4 ribaund, 2.0 blok ve 20 verimlilik puanı ile tamamlamıştı ki bu anlamda Apic ve Bozic’in arkasında 3.sırada yer aldı Bitadze.

Gürcü uzun bu sezon Ekim ayının MVP’si seçilmesinin yanı sıra normal sezonun 21.haftasında da en değerli oyuncu olarak ödüllendirilmişti.

Bitadze’nin MVP ödülünü sadece istatistiklerle değerlendirmemek lazım. Genç uzunun Buducnost’un play-off yolundaki rolü de çok büyüktü, takımının son 4 takım arasına girmesinde direkt etkisi oldu, MVP seçilmesindeki asıl sebep de buydu zaten.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …