Güncel Haberler

Tofaş Finansal Sıkıntılarla Boğuşan Sakarya’yı Rahat Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 22. hafta maçında Tofaş, finansal sıkıntılarla boğuşan ve sadece 2 yabancı ile mücadele eden Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol‘u 89-72’lik skorla mağlup etti.

İki takımın da etkili başladığı maçta konuk ekip, art arda bulduğu sayılarla 4. dakikayı 7-4 önde tamamladı. Sakarya temsilcisi, Etou ve Burak Eşlik’in dış atışlardan bulduğu sayılarla 6. dakikada farkı 5 sayıya (10-5) çıkardı. Bu dakikadan sonra toparlanan Tofaş, 8. dakikada 18-17 öne geçti. Sakarya temsilcisinin hücumda yaptığı hataları iyi değerlendiren Bursa ekibi, ilk çeyreği 22-20 önde kapattı. İkinci çeyrekte tempoyu artıran ev sahibi ekip, 15. dakikayı 29-24 önde geçti. Barış Ermiş, Garrett ve Kadji üçlüsüyle etkili olan Bursa ekibi, farkı 10 sayıya kadar (41-31) çıkardı ve ilk yarıyı 44-38 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte farkı korumak için daha kontrollü bir oyun sergileyen Tofaş, Weems ve Kadji’nin sayılarıyla 26. dakikayı 58-46 önde geçti. Farkı artıran Bursa ekibi, periyot sonunda farkı 21 sayıya çıkardı: 73-52. Son periyotta da üstün oyununu sürdüren Tofaş, karşılaşmadan 89-72 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaptan Sammy Mejia’nın rahatsızlığı nedeniyle forma giymediği Tofaş’da Diante Garrett 21 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile ön plana çıkarken, Kyle Weems 13 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve kenardan gelen Kenny Kadji de 18 sayı, 5 ribaund ile onun en büyük yardımcıları oldular.

2 haftadır antrenman yapmayan ve sadece 2 yabancı ile mücadele etmek zorunda kalan Sakarya cephesinde ise Junior Etou 22 sayı (5/11 3sayı), 6 ribaund ile en iyi direnen isim olurken, Uğur Dokuyan 11 sayı, 2 ribaund, 5 asist, Tevfik Akdamar 11 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve Burak Eşlik de 10 sayı, 5 ribaund, 8 asist ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …