Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Eksik Banvit’e Karşı Hata Yapmadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, konuk ettiği Banvit‘i 80-74’lük skorla mağlup etti.

Banvit’te sakatlıkları bulunan Gary Neal ve McKenzie Moore bu kritik maçta forma giyemediler, dolayısıyla Bandırma ekibi sadece 3 yabancılı dar bir rotasyonla mücadele etmek zorunda kaldı.

İlk 5 dakikalık bölümü 8-4 üstün geçen Banvit önünde Pınar Karşıyaka, Marei ve Evans’la 8-8 eşitliği yakaladı. Son 2 dakikasına 12-12 beraberlikle girilen ilk periyot 18-18 sona erdi. Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyotta 13. dakikada Pınar Karşıyaka Walker’ın 3 sayılık basketiyle 27-24’lük üstünlük kurmasına rağmen Banvit, son 2 dakikaya 32-31 önde girdi. Son bölümde Metehan ve Perez’le sayılar bulan Banvit, devreyi 36-35 galip tamamladı.

Üçüncü periyotta ilk 5 dakikayı 45-44 üstün geçen rakibi karşısında Pınar Karşıyaka Henry, Evans ve Marei’le 53-50 üstünlük kursa da Banvit, Perez ve İsmail Cem Ulusoy’la tekrar üstünlüğü ele geçirdi. Banvit, periyodu 60-57 önde bitirdi. Pınar Karşıyaka’nın 34. dakikada Birkan Batuk’un basketiyle 66-65 üstünlük kurduğu 3. periyotta Banvit 69-68 öne geçse de Pınar Karşıyaka son bölümdeki etkili oyunuyla müsabakadan 80-74 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Pınar Karşıyaka’da Sek Henry 20 sayı (3/6 3sayı), 6 ribaund, 3 asist ve Assem Marei 20 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile galibiyetin mimarları oldular.

Neal ve Moore’dan yoksun olan Banvit’te ise DJ Shelton 18 sayı, 6 ribaund ile takımını taşımaya çalışsa da yeterli olamadı. Alex Perez 14 sayı, 4 ribaund, 5 asist ve Jordan Morgan ise 11 sayı, 14 ribaund, 3 asist ile mücadele ettiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …