Güncel Haberler

Galatasaray, Afyon Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 22. haftasında Galatasaray Doğa Sigorta, deplasmanda Afyon Belediyespor‘u 77-69’luk skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya ev sahibi takım top kayıplarıyla başlarken, Galatasaray Doğa Sigorta Caner Erdeniz ve Webster’le bulduğu hızlı hücumlarla 5. dakikayı 10-5 önde geçti. İlk çeyrek konuk takımın 19-10 üstünlüğü ile tamamlandı. Müsabakanın ikinci çeyreğinde konuk ekibin Harrison ve Webster ile bulduğu sayılara, Afyon Belediyespor Culpepper ve Oğulcan Baykan ile karşılık verdi. Galatasaray Doğa Sigorta soyunma odasına önde gitti: 27-35.

Üçüncü çeyrekte Afyon Belediyespor, Hagins’in üst üste bulduğu üç smaç basketle farkı 6 sayıya kadar indirdi. Farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Galatasaray Doğa Sigorta, son periyoda da 52-44 önde girdi. Son çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, Afyon Belediyespor hızlı hücumlarla sayı bulmaya çalıştı. Aradaki farkı Culpepper ile kapatmaya çalışan ev sahibi ekip, rakibinin Erol Can Çinko ve Webster ile bulduğu sayılara engel olamadı. Galatasaray Doğa Sigorta, maçı 77-69 kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Afyon’da Randy Culpepper 14 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile en iyi direnen isim olurken, kenardan gelen 2 isim Earl Calloway 12 sayı (4/7 3sayı), 3 ribaund, 2 asist ve Robert Carter 11 sayı, 12 ribaund, 4 asist ile etkili olsalar da mağlubiyeti engelleyemediler.

Galatasaray’da ise Nigel Hayes 20 sayı (4/6 3sayı), 7 ribaund ile maçın yıldızı olurken, Aaron Harrison 13 sayı (2/5 3sayı), 7 ribaund, 5 asist ve Tai Webster da 13 sayı (3/7 3sayı), 7 ribaund, 3 asist ile galibiyet yolundaki diğer etkili isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …