Güncel Haberler

Payton’un Müthiş Performansı Koç Gentry’nin Hatasına Takıldı!

Phonenix Suns deplasmanda karşılaştığı New Orleans Pelicans‘ı koç Alvin Gentry‘nin son saniyede yaptığı basit hatadan da faydalanarak 138-136 yenmeyi başardı. Böylece Elfrid Payton‘ın tarihe geçtiği akşam da bu basit hata ile gölgelenmiş oldu.

Maçın normal süresi 122-122 tamamlandı. Uzatma bölümünün son 7 saniyesine ev sahibi Pelicans 136-133 önde girdi ama topu oyuna sokamadılar ve 2 saniye kala Jackson’dan gelen üçlükle Suns skora 136-136 denge getirdi. Bu sırada Pelicans benchinden büyük bir hata geldi. Molaları kalmamış olmasına rağmen sahaya girerek mola isteyen koç Gentry’e teknik faul geldi. Suns Booker ile serbest atışı sayıya çevirdi, kurallar gereği oyuna kenardan başlama hakkı da bulunan Suns kendisine yapılan faul sonrası çizgiden 1/2 atan Jackson ile skoru 138-136 olarak belirlemiş oldu.

Payton efsanelerle aynı listede:

New Orleans Pelicans’ta Elfrid Payton 16 sayı, 13 ribaund, 16 asistle üst üste dördüncü kez triple-double performansı sergiledi. Daha önce sadece James Harden, Magic Johnson, Michael Jordan ve Russell Westbrook üst üste dört triple-double yapmayı başarmışlardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Pelicans’da ayrıca Julius Randle 21 sayı, 11 ribaund, 5 asist, 22 dakika oynatılan Anthony Davis ise 15 sayı, 11 ribaund ile double-double yaptı.

Suns’da ise Devin Booker 40 sayı, 13 asist, 5 ribaund ile yıldızlaşırken Josh Jackson 19 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Kelly Oubre Jr. 32 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Hırvat forvet Dragan Bender 12 sayı, 5 ribaundla oynadı. Deandre Ayton üçüncü çeyreğin sonlarında ikinci teknik faulünü alarak diskalifiye oldu. 22 dakika parkede kalabildiği maçı 8 sayı, 5 ribaund ile tamamladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …