Güncel Haberler

Sammy Mejia: “Türkiye ile özel bir bağım var ve burada çok rahatım.”

Tofaş’ın yıldızı Sammy Mejia, Sabah Gazetesi’ne samimi bir röportaj verdi. İşte Dominikli oyuncunun değerlendirmeleri.

2012 yılından beri Türkiye’desin… Daha önceki röportajlarında Türkiye’ye ve Türk insanının yaşam biçimine hayran olduğunu söylemiştin? Nedir seni etkileyen şeyler? Türk kültürü ve tarihi hakkında ne söylemek istersin?

Türk kültürünü çok seviyorum. 7 yıldır buradayım ve insanları, ülkeyi ve ülkenin kültürünü öğrenmek sadece benim değil, ailemin de zevkle yaptığı bir şey, buraya çok iyi adapte olduk. Beni Türkiye hakkında en çok etkileyen şey; bir yabancı olarak beni sahiplenmeleri. Türkiye’de çok rahatım. Buradan ayrılmaya niyetim yok. Bu kültürün parçası olmak, burada anılara sahip olmak beni çok mutlu ediyor. Ömrüm boyunca bu anıları taşıyacağım.

Türkiye’de birçok bölgeyi, şehri gördün? En çok beğendiğin, etkisinde kaldığın şeyler nelerdi?

Türkiye’deki favori şehrim İzmir… İstanbul çok hızlı bir şehir, İzmir’de yaşam biraz daha yavaş akıyor, bir sakinlik var. Oradaki enerjiyi, atmosferi çok seviyorum. Deniz kenarında bir şehir, yemekler de harika. Havası da güzel. İnsanları sıcakkanlı… Kaliteli zaman geçirmek için ideal bir şehir. Ayrıca İngilizce bilen de çok. Bu yüzden favorim…

Türkiye denince aklına gelen ilk şeyler ne olur?

Tarih… Buranın tarihini seviyorum, çok şey de öğrendim. Tarihi figürlere ilgim var ve birçok önemli insan burada yaşamış. Çok özel bir yer. Bir de yemek tabii ki… Yemek kültürü dünyanın en iyi yerlerinden birisi. Çok seyahat ediyorum ve bence mutfağı en iyi ülkelerden birisi. Yemek yemeyi de severim, bu yüzden çok mutluyum.

Fransa ve Rusya’dan sonra Türkiye’ye geldin ve iki takımın yapılanmasında önemli rol oynadın. Önce Banvit, şimdi Tofaş.. İki takımla da final gördün, önemli başarılar yakaladın. Türkiye kariyerini nasıl özetlersin?

Türkiye’deki kariyerimden dolayı gurur duyuyorum. Bir sporcu bir ülkede 7 yıl geçiriyorsa bu birçok şeyi gösteriyordur. Bu ülkeyle özel bir bağım var ve burada çok rahatım. Türk basketbol dünyası beni bir oyuncu olarak kabul etti. Ben de kariyerimin büyük bölümünü burada geçirmeyi kabul ettim. Burası benim için sadece güzel anıların olduğu bir yer olacak.

TOFAŞ’ı tercih etmendeki faktörler nelerdi? Takım o zaman 1. Lig’deydi ve bu tercihini Orhun Ene ile tekrar çalışmak istedi diye yorumlayanlar çoğunluktaydı…

Herkes Orhun Ene ile ilişkimin nasıl olduğumu bilir. Koçluk yapmıyorken bile bağlantımızı koparmadık. Ona çok büyük saygım var. Nasıl bir koç olduğunu, nasıl bir felsefeye sahip olduğunu ve hedeflerini biliyorum. Sadece bizim için de değil, ülke basketboluna dair vizyonu için… Onunla çok zaman geçirdim. Onun hedefleri için küçük bir rol oynamak bile benim için keyif. Ene sayesinde buraya geldim ama hem şehri, hem de kulübü çok sevdim.

Geçen sezon final oynayan kadrodan ayrılanlar oldu ama yine zirveye oynuyorsunuz. Sezon sonu nerede göreceğiz TOFAŞ’ı…

Sporda sezon sonu nerede olmak istediğini söylemek zordur. Sıralamaya çok konsantre olursanız bu takım için iyi olmaz. Maç maç bakmanız ve çalışmanız lazım. Sezon bittiğinde ise bir yargılama yapmak daha doğru olur. Haftadan haftaya çok şey değişebilir. Ben spesifik bir hedef üzerine konuşmayı bu sebeple doğru bulmuyorum.

TOFAŞ organizasyonu altyapıya da çok büyük önem veriyor. Berkan, Yiğit, Muhsin takımın önemli parçaları durumunda? Sen gençlerin gelişimini nasıl değerlendiriyorsun?

Bence çok ciddi gelişme kaydettiler. Takımda daha ciddi bir rol aldılar, Muhsin süre alıyor, Berkan daha fazla oynuyor. Rolleri büyüdü. Bu tip bir takımda böyle adamlara ihtiyacımız var. Bir takımda kimya oluşturabilmek, tamamen yeni oyuncularla çok zordur. Burada daha önce bulunmuş, kulübü bilen isimlerle birlikte bunu yapabilmek daha kolaydır. Muhsin, Yiğit, Berkan yeni oyuncuların adaptasyonuna da katkı sağlıyor. Takımca olabildiğince yakın olmaya ve başarabildiğimiz kadarını başarmaya çalışıyoruz.

TOFAŞ’ta oyunculuğun yanı sıra organizasyonun diğer kademelerinde de görev almayı düşünür müsün?

TOFAŞ gibi bir kulübün yönetim kademesinde yer almak benim için bir onur olurdu. Hala kendimi basketbolcu olarak gördüğüm için oyunculuk kariyerimin bitimini düşünmüyorum ama bu hayatta her şey olabilir ve o gün geldiğinde bunu elbette düşünürüm. Böylesi bir kulüp tarafından istenmek insana iyi hissettirir.

Kaynak: Sabah

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …