Güncel Haberler

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ne Nanterre Mağlubiyeti ile Veda Etti

FIBA Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmesi ikinci maçında Akatlar’da Nanterre‘i konuk eden temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan 10 sayılık farkla kazanması gereken maçtan 60-62’lik skorla mağlup ayrıldı ve maalesef Avrupa defterini bu sezon kapatmış oldu.

Takımlar maça karşılıklı olarak çok tutuk başladılar ve adeta çember dövdüler. Hal böyle olunca da hayli düşük skorlu bir ilk çeyrek izledik, temsilcimiz 14-7 önde girdi ikinci çeyreğe. İkinci çeyreğe ise Beşiktaş Gibson’ın etkili oyunuyla iyi başladı ve farkı 9 sayıya kadar da çıkardı. Ancak Senglin’in devreye girmesine bir türlü engel olamadı siyah beyazlılar ve soyunma odasına ancak 2 sayı farkla, 26-24 önde girebildi koç Ivanovic’in öğrencileri.

Üçüncü çeyreğe yay gerisinden isabetler bularak başlayan Beşiktaş farkı bir kez daha istediği noktalara, 8 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Ancak Nanterre şutörlerini devreye sokarak maça tekrar ortak oldu. Savunma direncini yükselten misafir takım karşısında hücumda ritmini kaybeden temsilcimiz savunmada da konsantre olamayınca rakibin 4 sayı farkla öne geçmesine engel olamadı. Son çeyrekte ise siyah beyazlılar zaman zaman bir kaç sayı farkla öne geçse de sona yaklaşıldıkça Nanterre’in direncini kıramayınca istediği 10 sayılık farkı bulamayacağını anladı ve pes ederek maçı 60-62 kaybetti ve Avrupa’ya da veda etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Beşiktaş’ta Kyle Gibson 15 sayı, 4 ribaundla oynarken Phil Pressey 17 sayı, 5 ribaund, Ivan Buva 13 sayı, 8 ribaund ve Burakcan Yıldızlı 7 sayı, 8 ribaund yaptı.

Nanterre’de Jeremy Senglin 18 sayı, 6 ribaundla takımını sırtlarken Hugo Invernizzi 8 sayı, 6 ribaund, Haukur Palsson 11 sayı, Lahau Konate 7 sayı, 5 ribaund, Demetrius Treadwell 6 sayı, 9 ribaund, 3 asist yaptı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …