Güncel Haberler

Banvit Sahasındaki Maçta Tofaş’ı Son Saniye Basketiyle Yıktı!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 21. hafta maçında, Banvit sahasında Tofaş‘ı 90-89’luk skorla mağlup etti.

Maça iki takım da etkili başladı. Ev sahibi takım Neal, Perez, Tolga Geçim ve Shelton ile bulduğu sayılarla 4. dakikayı 9-8 önde geçti. Perez ve Neal’in dış atışlarıyla 8. dakikada farkı 5 sayıya çıkartan (23-18) Banvit, hücumda zorlanan Bursa temsilcisi karşısında ilk çeyreği 28-22 önde kapattı. İkinci periyodun başında tam saha baskıya geçen Banvit, Rıdvan Öncel ve Perez’le bulduğu sayılarla 13. dakikayı 35-26 önde bitirdi. Ev sahibi ekibin top kayıplarını Weems ve Elegar ile cezalandıran Tofaş, 16. dakikada farkı 4 sayıya indirdi: 37-33. İlk yarıda son 3 dakikaya girilirken Weems ile sayılar bulan konuk ekip önce eşitliği sağladı, daha sonra 41-39 öne geçti. Banvit’e fazla sayı imkanı vermeyen Tofaş, devreye 49-46 üstün girdi.

Mücadelenin ikinci yarısına hücum ve savunmada etkili başlayan Tofaş, Kadji, Garrett, Elegar ve Mejia’nın sayılarıyla 23. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 51-61. Karşılaşmanın 26. dakikasında Neal’in basketleriyle farkı 1 sayıya (63-64) indiren turuncu-yeşilli Banvit, bu çeyreği de tek sayı geride tamamladı: 73-74. Son çeyreğe Metehan Akyel ve Shelton’un basketleriyle başlayan Banvit 33. dakikada eşitliği sağladı: 79-79. Bandırma temsilcisi ardından Perez’in basketiyle 82-79 öne geçti. Banvit etkili oyununu sürdürüp Neal’in son saniye sayısıyla mücadeleyi 90-89 kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Banvit’te tecrübeli skorer Gary Neal 24 sayı (5/7 3sayı), 4 ribaund, 3 asist ve maçı getiren son saniye basketiyle yıldızlaşırken, Alex Perez 20 sayı (3/5 3sayı), 2 ribaund ve 7 asist, D.J. Shelton da 19 sayı, 9 ribaund ile galibiyeet yolunda onun en büyük destekçileri oldular.

Tofaş’ta ise Kyle Weems 21 sayı (4/5 3sayı), 4 ribaund, 4 asist ile öne çıkan isim olurken, kenardan gelen Frank Elegar 14 sayı, 9 ribaund, 3 topçalma ve Diante Garrett, Sammy Mejia, Kenny Kadji üçlüsü de 12’şer sayıyla katkı verdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …