Güncel Haberler

Ertuğrul Erdoğan: “Açık sahayı iyi kullandık.”

Galatasaray Doğa Sigorta‘nın Sinan Erdem’de konuk ettiği İstanbul BBSK karşısında aldığı 93-74’lük galibiyetten sonra sarı kırmızılıların başantrenörü Ertuğrul Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Koç Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum. Gerçekten yüksek enerjili bir maç oldu. Açık sahayı istediğimiz gibi kullanma şansımız oldu. Fast break fırsatlarından 30 sayı atmışız, bu çok ciddi ve çok önemli ve sıra dışı bir rakam. Rakibimizin bu yönünün zayıf olduğunu hafta boyunca vurgulamıştık. Doğru ataklar yaptık, kime ne zaman yükleneceğiz rakibin oyuncu özelliğine göre çok iyi seçtik. İniş çıkış oldu gerçi ikinci periyodun sonu ve üçüncü periyodun başında. O beş altı dakikalık bölümü saymazsak onun dışında iyi bir basketbol oynadık. Kolay bir maç değildi. Çünkü İstanbul BBSK son haftalara baktığınız zaman aldığı iki galibiyet bu takım istim üzerinde diye düşündürüyor. Ancak öncesinde kaybettiği maçlarda oyunun sonuna kadar getirdiği maçlar vardı. Bizim geriye düştüğümüz noktada toparlayıp rakibimizin bir sıçrama daha yapmasına izin vermemiş olmamız bizim için önemli bir değer. Galatasaray Doğa Sigorta Takımı sene başından beri hep iyi mücadele eden bir takım. Zaman zaman akılları zorlayan bir basketbol oynadığımız da oluyor basit hatalarla fakat mücadele gücünden, enerjisinden ve birlikteliğinden hiçbir şey kaybetmeyen bir takım var. Önümüzdeki hafta deplasmanda Afyon maçı var. Bizim için play-off yarışında üstteki gruba tutunabilmemiz için önemli bir karşılaşma. İlk maçta evimizde kaybetmiştik. Bana göre çok da tehlikeli bir takım. Bu maçı kazanıp ondan sonra evimizde oynayacağımız Darüşşafaka ve Beşiktaş maçları var. Alacağımız galibiyetle o maçlara daha moralli ve istim üstünde hazırlanmak istiyoruz.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …