Güncel Haberler

Ataman: En iyi basketbol oynayan takımlar arasındayız

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, Sinan Erdem’de alınan kritik Barcelona zaferinin ardından şunları söyledi:

“Barcelona çok iyi bir takım, son 12 maçta 10 galibiyetle buraya gelmişlerdi fakat benim için şu anki sonuç sürpriz olmadı. Heurtel ve Pangos bu takımın kilit oyuncuları, biz tam saha baskıyla onları yıpratmaya odaklandık. Tomic, Kuric ve Seraphin de Barcelona hücumlarında önemli yer teşkil ediyor, Tomic içeriden sayılar bulmuş olabilir ama mücadelemizle onu da durdurmayı başardık. Barcelona Euroleague’in en iyi hücum ribaundçusu, bu alanda da üstünlük bizdeydi. Kısacası onların ana hücum stratejilerini durdurmayı başardık.

Hücumda Shane Larkin’in harika ve zeki oyunu liderliğinde galibiyete yürüdük. Bugün hücumda eli sıcak oyuncularımızı iyi bulduk ve bu atışları soktuk ancak bu sadece bir maç. Henüz hiçbir şey garanti değil, aynı şekilde devam etmek istiyoruz.

Bu maçta sanıyorum ki Efes tarihinin biletli seyirci rekorunu kırdık. Bu atmosferi sürdürmemiz elbette lehimize olur. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Oyuncularım bu atmosferde oynamaktan keyif alıyorlar.”

Ataman, “Final Four’da iki Türk takımı olabilir mi?” sorusu üzerine, “Final Four için daha çok zaman var. En az dört galibiyet daha almalıyız ki dördüncü sıra garanti olsun. Final Four’a kalıp kalamayacağımızı zamanla göreceğiz. Bu sene EuroLeague’de en iyi basketbol oynayan takımlardan biriyiz. Umarım bu şekilde devam eder ve Final Four’a kalıp bu oyunumuzu oraya da taşırız.”

Anadolu Efes’in koçu, Larkin’in Efes’teki gelişen oyunu ve sürecin nasıl yönetildiği sorusu üzerine de, “Bugün gerçekten harikaydı, mental olarak buna hazırdı diyebilirim. Olympiacos maçında da sahanın en iyisiydi. Kafasını verdi, biz de ona sürekli yardımcı olmaya çalıştık. Takım da ona alıştı. Ona güvenimiz arttı, oyuncuların da güveni arttı. Çift guard oynamaya da alıştık, artık Micic ile daha uyumlu bir görüntü içindeler. Sezon başından bu yana bu performansı bekliyorduk ondan. Son bir buçuk aydır takıma çok ciddi katkı veriyor. Umarım buna devam ederiz.” diye konuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …