Güncel Haberler

Anadolu Efes’den Final Four Yolunda Büyük Adım!

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta maçında Barcelona Lassa’yı konuk eden temsilcimiz Anadolu Efes karşılaşmadan 92-70 galip ayrıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 42-31 önde tamamladı. Ligin ilk yarısında Barcelona’da oynanan karşılaşmayı 65-80 kaybeden lacivert beyazlılar, rövanşı 22 sayı ile kazanarak normal sezon sonunda muhtemel bir galibiyet eşitliği halinde ikili averajı da eline almış oldu.

Karşılaşmaya Micic, Simon, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, maçın ilk basketini Micic’in elinden buldu. Temsilcimiz, Micic ile bir basket daha bulduktan sonra Moerman’dan gelen beş sayı ile 4:30’da 9-8 öne geçtik. Simon ve Moerman’ın sayılarının ardından oyuna dahil olan Larkin’den gelen iki üç sayılık basket ile 7:40’ta temsilcimiz farkı dokuz sayıya yükseltti: 19-10. Simon’dan gelen üç sayı ile lacivert beyazlılar dokuzuncu dakikada maçta farkı ilk kez çift hanelere yükseltirken, Larkin’in turnikesi ilk 10 dakikanın skorunu belirledi: 24-12. İkinci periyoda Pleiss’ın smacı ile başlayan Anadolu Efes 12. dakikayı 26-16 önde geçti. Bu bölümde skorer oyunu ile öne çıkan Larkin arka arkaya isabetler bulurken, Micic de skora katkı verince 15. dakika 38-23 üstünlüğümüz ile geçildi. 40. sayımızı Moerman kaydederken, devrenin son dakikası içinde Dunston’dan gelen isabetin ardından maçın ilk yarısı 42-31 Anadolu Efes lehine sona erdi.

Adrien Moerman celebrates - Anadolu Efes Istanbul - EB18

Üçüncü periyoda Simon’un basketi ile başlayan temsilcimiz, 21. dakikayı 44-33 önde geçti. Rakip oyuncuya çalınan teknik faulden doğan tek serbest atışı Larkin sayıya çevirirken, oyuna kenardan başlayan lacivert beyazlılar Larkin bir de turnike bulunca 24. dakika 47-40 üstünlüğümüz ile geçildi. Bir dakika sonra rakip benche de teknik faul çalınırken, Larkin yine tek atışı ayıya çevirdi: 48-40. Oyuna kenardan başlayan Efes’de basketi bu kez Moerman buldu: 50-40. Rakip takımın üçlüğüne Moerman da aynı şekilde yanıt verirken, 26. dakika 53-43 üstünlüğümüz ile geçildi. Micic ve Pleiss ile sayı yemeden dört sayı kaydeden ekibimiz, 27. dakikada rakibine molayı aldırdı: 57-43. Mola dönüşünde Micic’in üçlüğü ile 28. dakikada farkı 16 sayıya yükselttik: 60-44. Periyodun son dakikasına Larkin ve Moerman ile faul çizgisinde ikişer isabet bularak 64-49 önde giren takımımız, kalan bir dakikalık bölümde skor bulamadı ve son çeyreğe 64-53 önde girdi. Final periyoduna Larkin’in üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, 31. dakikaya 67-53 önde girdi. Dunston’ın turnikesinin ardından Simon’un üçlüğü 32:30’da farkı 17 sayıya çıkardı: 72-55. Dunston’ın faul çizgisindeki tek isabetin ardından Larkin ve Moerman’dan gelen üçer sayılık isabetler ile 34. dakikada farkı 20 sayıya yükselttik: 79-59. Larkin’in beş sayısı ile 35:30’da ekibimiz skoru 84-61’e getirdi ve konuk ekibe molayı aldırdı. Mola sonrasında Larkin bir üçlük daha bulurken, Moerman’ın 37:20’deki üçlüğü ile fark 25 sayıya yükseldi: 90-65. Larkin’in turnikesi ile 38. dakikayı 92-66 önde geçen Anadolu Efes, karşılaşmadan da 92-70 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes sezonun en kritik maçında belki de en iyi oyununu sergiledi. Sezon boyunca tam randıman alamadıkları Larkin durdu durdu bu önemli maçta öyle bir patlama yaptı ki şapka çıkarmak lazım. Moerman da her zamanki istikrarı ile ona eşlik edince zaten hücumda zaten işler çok yolnuda gitti Anadolu Efes adına. Asıl önemli olan savunmada lacivert beyazlıların geri adım atmamasıydı. Temsilcimiz son haftaların formda ekibi Barça karşısında hem tempoyu dikte etti Larkin ile hem de savunmada mükemmele yakın bir performans sergiledi, kısaları tamamen devredışı bırakan temsilcimiz maça çok iyi başlayan Tomic’i de Dunston’ın müthiş enerjisi ve fiziksel oyunuyla sindirince işi çözmüş oldu. Anadolu Efes bu galibiyetle hem Barcelona ile arasındaki galibiyet farkını korudu hem de ikili averaj üstünlüğünü de ele geçirerek 4.sıra için çok önemli bir avantaj yakalayarak Final Four yolunda da büyük bir adım atmış oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes’de müthiş bir maç Shane Larkin karşılaşmayı 37 sayı (6/8 3sayı), 5 ribaund, 2 asist ile tamamladı. Adrien Moerman 22 sayı (4/8 3sayı), 11 ribaund, 2 asist, 2 topçalma ve Vasilije Micic 14 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer önemli faktörleri oldular.

Barcelona cephesinde ise Adam Hanga 14 sayı, 4 ribaund, 4 asist ve Ante Tomic 13 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile en iyi direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …