Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko Madrid Deplasmanında Farklı Kaybetti!

Turkish Airlines EuroLeague 25. hafta maçında Real Madrid ile Wizink Center’da karşılaşan Fenerbahçe Beko, mücadeleden 101-86 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko, Real Madrid karşısında parkeye Nicolo Melli, Luigi Datome, Jan Vesely, Kostas Sloukas ve Marko Guduric beşiyle çıktı.

Hava atışıyla birlikte ilk hücum Real Madrid’in oldu. Rakip bu hücumdan eli boş dönerken maçın ilk basketi Fenerbahçe Beko’dan geldi(0-2). Rakip maçtaki ilk sayılarını Randolph ile buldu(2-2). Devamında Marko Guduric ve Kostas Sloukas’la fark yaratan temsilcimiz, skoru 4-10’a getirdi. İspanyol temsilcisi, Deck, Randolph ve Causeur’le farkı kapatmaya çalışsa da; Fenerbahçe Beko tempoyu yükselterek Nicolo Melli ve Jan Vesely’nin elinden bulduğu basketlerle TV molasına 10-19’luk üstünlükle girdi. TV molasından Sergıo Llull’un 2 sayılık basketiyle dönen Real Madrid’de skora katkı yapan bir başka isim de Tavares oldu(15-19). Randolph ve Tavares’in basketleriyle de 22-21’lik üstünlüğü yakalayan Real Madrid karşısında faul çizgisine gelen Sloukas, 2’de 2 yaparak temsilcimizi bir kez daha öne geçirdi(22-23). Çeyreğin son bölümünde Tavares’le skor üreten Real Madrid, ilk periyotu 27-25 önde tamamladı.

Ev sahibi Real Madrid, ikinci çeyreğe Felipe Reyes’in turnike basketiyle başladı(29-25). Campazzo ve Ayon ikilisiyle skor üretmeye devam eden Madrid, ilk 3 dakikada 34-25’lik üstünlüğü yakaladı. Bu skor karşısında oyuna yeniden dönen ve Ali Muhammed-Erick Green ikilisiyle farkı 4 sayıya(34-30) indiren Fenerbahçe Beko karşısında İspanyol takımı yakaladığı seriyle ilk 5 dakikayı 42-33 önde geçti. Bitime 2 dakika kala fark 10 sayıya kadar çıksa da sarı lacivertliler, Marko Guduric’in 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutla farkı tek hanelere indirdi(47-40). Skor avantajını elinde tutan ev sahibi, soyunma odasına 52-45’lik üstünlükle girdi.

Mücadelenin üçüncü çeyreği Melli ve Deck’in karşılıklı basketleriyle başladı(53-48). Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas ve Nikola Kalinic’in yakaladığı seriyle farkı 4 sayıya kadar indirse de(53-49), rakip ilk 5 dakikayı 62-53 önde geçti. Çeyreğin devamında da etkili olan ev sahibi takım, final periyotuna 77-61 önde girdi. Final periyotunda da iyi bir ortaya koyan Real Madrid, mücadeleden 101-86 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe Beko tartışmasız çok iyi bir sezon geçiriyor ve elbette bir mağlubiyet buna gölge düşüremez ancak bu mağlubiyet Real Madrid’e karşı hem de bu kadar farklı ve bu kadar az reaksiyon artı direnç gösterilerek gelince işte o zaman sıkıntı doğuyor. Sarı lacivertliler bir çok maç geri düştü bu sezon ama hiç bir zaman bu maçta olduğu gibi havlu atmadılar ki Real maçlarını hem koç Obradovic hem de takımın tecrübeli oyuncularının yıllardır ne kadar ciddiye aldıklarını biliyoruz. Maça başlarken “ilginç” bir şekilde tempoyu yukarıda tutup sürekli erken top kullanmaları açıkçası temsilcimize pahalıya mal oldu. Evet şutlar girdi ilk bölümde, kolay sayılar geldi ama siz son şampiyona karşı deplasmanda oynuyorsunuz ve nedense maça sizin oyununuzla değil onların oyunuyla başlamayı seçiyorsunuz… Elbette sarı lacivertliler bu sezon %90 Final Four yapacaklar ama bu maçın bir mesaj maçı olduğunu ve maalesef bu mesajı verenin Real Madrid olduğunu unutmadan sezonun kalan maçlarını, play-off’u ve sonrasında Final Four’u oynamak gerek. Sonuçta Fenerbahçe’nin Euroleague’deki ana rakipleri Real Madrid ve CSKA zaten…

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Real Madrid cephesinde maçın yıldızı 21 sayı (7/9 2sayı), 2 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik puanı ile oynayan Anthony Randolph olurken, Sergio Llull 17 sayı (2/6 3sayı), 3 ribaund, 10 asist ve Walter Tavares 11 sayı, 5 ribaund, 3 blok ile galibiyet yolundaki diğer önemli faktörler oldular.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’da ise Kostas Sloukas 15 sayı, 7 asist, Marko Guduric 12 sayı (3/4 3sayı), 2 asist, Jan Vesely 12 sayı, 2 ribaund, Nicolo Melli 11 sayı, 6 ribaund ve Ali Muhammed 11 sayı (2/2 3sayı), 2 ribaund, 2 asist ile oynadılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …