Güncel Haberler

Maccabi, Munich Deplasmanından Çok Değerli Bir Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 25.hafta mücadelesinde Munich’in ev sahipliğinde play-off yarışının tam ortasında bulunan iki takım karşı karşıya geldi ve misafir takım Maccabi Tel Aviv, ev sahibi Bayern Munich‘i 77-70 yenerek çok önemli bir avantaj yakalamış oldu play-off yarışında.

Deplasmanda oynamasına rağmen maçın büyük bir bölümünde dizginleri elinde tutan ve tempoyu istediği gibi ayarlayan Maccabi, boyalı alanda da rakibine bir üstünlük kurdu. Özellikle Black ile eşleşmekte çok zorlandı Bayern ve bir kez daha Booker’ı aradılar. Maccabi bu sonuçla rakibinden ikili averajı da alarak play-off yolunda önemli bir adım atmış oldu.

Maça iki takım da kontrollü başlarken, skorda denge bozulmadı ilk çeyrekte ve zaman zaman savunmaların sertleşmesinin de etkisiyle düşük skorlarla ikinci çeyreğe 18-17 Maccabi üstünlüğü ile gidildi. Maccabi rakibine açık alanı kullanma şansı vermezken ribaundlarda da üstünlüğü ele geçirip tempoyu iyice düşürdü ve devreye 33-31 önde girdiler. 3.çeyrekte de pota altındaki madeni işlemeye devam İsrail temsilcisi farkı açmaya başladı ve son çeyreğe de 58-47 gibi avantajlı bir skorla girdiler. Son çeyrekte ev sahibi taraftarının da itici gücünü arkasına alıp bir geri dönüş denese de Wilbekin sazı eline aldı ve farkın erimesine izin vermeyerek Maccabi’ye çok kritik bir deplasman galibiyeti getirdi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Maccabi’de Scottie Wilbekin 19 sayı, 6 asistle öne çıkarken Tarik Black 14 sayı, 7 ribaund, John Dibartolomeo 10 sayı ve Michael Roll 11 sayı attı.

Bayern’de Derrick Williams 17 sayı, 7 ribaundla oynarken Danilo Barthel 16 sayı, 6 ribaund, Stefan Jovic 9 sayı, 5 asist ve Nemanja Dangubic 9 sayıyla oynadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …