Güncel Haberler

Banvit zorlu Bamberg Deplasmanından Umutlu Dönüyor

FIBA Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmesi ilk maçında temsilcimiz Banvit deplasmanda Alman ekibi Brose Bamberg‘e 79-81 kaybetti.

Bu sonuçla temsilcimiz, evinde sadece -2’lik bir averajla yani avantajlı bir skorla dönmeyi başardı. Önümüzdeki hafta Bandırma’da oynanacak maçta Banvit’e sadece 3 farklı bir galibiyet çeyrek final bileti için yeterli olacak.

Koç Hakan Demir’in öğrencileri ribaundlarda, özellikle Bamberg potası altında hayli etkili oldu ilk bölümde. Bu sayede oyunun kontrolünü ele alan ve öne de geçen temsilcimiz sonasında Bamberg’in tecrübeli guardlarının organize ettiği hızlı hücumları iyi savunmayınca ilk çeyreği 18-23 geride bitirdi. İkinci çeyrekte ise dış şutlarda yağmur olup yağdı Banvit, Perez ve Neal’in yakaladığı yüksek yüzde ve özellikle zor şutlardan isabet çıkarmaları temsilcimiz havaya soktu ve soyunma odasına 46-45 önde girdik.

İkinci yarının ilk bölümünde takımlar tempoyu düşürdüler. Banvit ev sahibinin sert savunmasına ve fiziksel oyununa özellikle Metehan’dan gelen x-faktör katkısıyla aynı şekilde karşılık verince son çeyreğe üstünlüğünü koruyarak 66-64 önde girmeyi başardı. Son 1 dakikaya da 79-78 önde giren temsilcimiz maalesef yaptığı basit hatalar ve gereksiz fauller eşliğinde Bamberg’in Rubit ile bulduğu sayılara engel olamadığı gibi karşılık da veremeyince maçı 79-81 kaybetmekten de kurtulamadı maalesef.

EDİTÖR YORUMU:

Banvit Shelton ve Moore’dan beklentilerin epey altında bir katkı almassına rağmen Perez ile Neal’in tecrübelerini konuşturmaları, sazı ellerine almaları ve Metehan’ın x-faktör katkısı ile zorlu Bamberg deplasmanında hep bir adım öndeydi maç boyunca. Koç Demir yine dar bir rotasyonla oynamasına rağmen pota altında üstünlüğü rakibe vermeyerek ve en önemlisi maç sertleştiğinde takımının aynı şekilde direnç koymasını sağlayarak rakibin ev sahibi üstünlüğünü hissetmesine hiç izin vermedi. Açıkçası Banvit’in performansının dışında Bamberg de kendi standartlarının altında bir maç çıkardı, Alba Berlin’i kupa finalinde deviren takımla bu akşam izlediğimiz çok farklıydı. Banvit yakaladığı bu müthiş avantajla daha çeyrek finale gelmeden kupanın favorilerinden birini eleme şansını yakalamış durumda, umarım Bandırma’da bir talihsizlik yaşanamaz ve temsilcimiz minimum 3 farkla kazanarak adını çeyrek finale yazdırır.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Banvit’te Gary Neal 20 sayıyla en skorer isim olurken Alex Perez 17 sayı, 8 asist, Jordan Morgan 15 sayı, 12 ribaund, Metehan Akyel 10 sayı, 6 ribaundla katkı verdiler.

Brose’de ise Tyrese Rice 20 sayı, 5 asistle ön plana çıkarken Elias Harris 19 sayı, Augustine Rubit 13 sayı, 8 ribaund ve Ricky Hickman da 12 sayıyla oynadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …