Güncel Haberler

Beşiktaş Fransa Deplasmanında Turu Riske Soktu

FIBA Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan Fransa’da konuk olduğu Nanterre‘e 59-68 yenilerek çeyrek final şansını zora soktu.

Serinin 2. maçı gelecek hafta İstanbul’da Akatlar’da oynanacak ve temsilcimiz Beşiktaş’ın turu geçmesi için en az 10 sayı farkla kazanması gerekecek.

Temsilcimiz aslında deplasmanda olmasına rağmen maça gayet iyi başladı ancak ikinci çeyrekle beraber hücumda hiç organize olamayan koç Ivanovic’in öğrencileri maçın kalanında da durumu toparlayamadı. İlk 3 çeyrekte sadece 41 sayı üretebilen siyah beyazlılar son çeyrekte savunmada vidaları sıkıp maça ortak olmaya çalıştı ve farkı 6 sayıya kadar da düşürdü ancak son bölümde skor üretemeyince farkın 9 sayıya çıkmasına engel olamadılar.

Maç boyunca yay gerisinden 4/20 gibi berbat bir yüzdeyle oynayan temsilcimiz saha içi isabeti olarak da sadece 22/60’da kaldı. Diğer taraftan hücumda işler bu kadar kötü giderken takımın en önemli skoreri Jason Rich’in sadece 9 dakika süre alması da hayli ilginçti…

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde, Ivan Buva 10 sayı, 14 ribaund ve 2 asistle istikrarını korurken, Kyle Gibson 10 sayı, Kenan Sipahi 9 sayı, 4 ribaund ve Erkan Veyseloğlu 8 sayı, 3 ribaundla dişe dokunur katkı yapan diğer isimler oldular.

Nanterre’de ise Lahaou Konate 13 sayı, 5 ribaund ve 6 asistle oynarken eski Galatasaraylı Adas Juskevicius 12 sayı, 5 ribaund, Jeremy Senglin 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Haukar Palsson 8 sayı, 8 ribaund ve Julian Gamble 8 sayı, 5 ribaund ile galibiyet yolunda rol oynayan diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …