Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka İzmir’e Avantajlı Dönüyor

FIBA Europe Cup play-off eşleşmesi ilk maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka Letonya deplasmanında Ventspils karşısında kazanma fırsatını yakalamış olsa da yapılan basit hatalar nedeniyle başaramadı ve 76-78’lik skorla kaybetti.

Maçın ilk bölümünde denge hakimdi, takımlar birbirlerine üstünlük kuramadılar. Temsilcimiz pota altında çok etkiliydi, özellikle Marei ve Egemen göz doldurdular. İlkan da içerden olduğu kadar dış şutları ile de rakibin savunma düzenini bozmayı başardı. İlk yarıyı 39-40 geride kapattı temsilcimiz.

İkinci yarı ile beraber özellikle hücum ribaundlarında etkili olan koç Bauermann’ın öğrencileri ikinci şans sayılarıyla öne geçmeyi başardı ve son çeyreğe de 63-59 önde girdi temsilcimiz. Ancak skor üreteminde sorun yaşadık final çeyreğinde ve basit top kayıplarımız sayesinde seri yakalayan Ventspils maça önce ortak oldu sonra da öne geçerek 2 sayı farkla galibiyete ulaştı.

Seride 2. maç gelecek hafta İzmir’de oynanacak ve Pınar Karşıyaka, rakibini sadece 3 sayı farkla mağlup edebilirse çeyrek finale adını yazdırmayı başaracak.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Karşıyaka’da İlkan Karaman 17 sayı, 3 ribaundla takımın en skoreri olurken Chris Evans 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Assem Marei 11 sayı, 8 ribaund, Sek Henry 11 sayı, 3 asist ve Egemen Güven 10 sayı, 2 ribaundla oynadı.

Ventspils’de ise Aaron Johnson 18 sayı, 6 asistle oynarken Maris Gulbis 16 sayı, 3 asist, Rihards Lomazs 10 sayı, 5 ribaund ve Ronalds Zakis 10 sayı attı.

EDİTÖR YORUMU:

Pınar Karşıyaka kadro kalitesi ve tecrübe açısından kendinden geride olan Ventspils karşısında galip gelmesi gereken ve sonuna kadar da getirdiği maçı basit hatalarla kaybetti. Evet Marei ile İlkan çok formdalar, pota altında çok iyi iş çıkarıyorlar ama iyi bir sezon geçiren Berk’in formsuzluğu ve Walker’dan neredeyse hiç katkı alınamaması onları çok zoluyor. Bu maçta fiziksel özellikleri benzese de kariyeri Walker’dan çok daha geride olan Johnson temsilcimizi yıkan isim oldu, bizim Walker’dan beklediğimiz performansı maalesef o sergiledi…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …