Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ / Pınar Karşıyaka İlk Turda Letonya Deplasmanında

FIBA Europe Cup‘da yoluna devam eden tek Türk temsilcisi Pınar Karşıyaka, play-off ilk maçında Letonya’nın Ventspils takımına konuk olacak.

Organizasyonda I Grubu’nu ikinci sırada bitiren Pınar Karşıyaka, Letonya’nın Ventspils kentindeki Olimpiyat Merkezi’nde TSİ 20.00’de başlayacak maçta Ventspils’e konuk olacak. Karşılaşma FIBA’nın resmi YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Yeşil-kırmızılı ekip rakibiyle rövanş maçını ise 13 Mart Çarşamba günü İzmir’de oynayacak.

Avrupa’da 204. randevu

Avrupa kupalarında 204. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, geride kalan 203 karşılaşmada 104 galibiyet, 98 yenilgi ve 1 beraberlik aldı.

Bu maçlarda 16 bin 51 sayı atan yeşil-kırmızılı ekip, potasında 15 bin 833 sayı gördü.

Ventspils’e mağlubiyeti yok

Bu sene mücadele ettiği FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda altıncı sırada yer alan ve FIBA Europe Cup’da yoluna devam eden Ventspils’le daha önce 4 kez karşılaşan Pınar Karşıyaka, tüm maçlarda rakibini mağlup etti.

Yeşil-kırmızılı ekip, 2012-2013’te EuroChallenge Kupası’nda, 2013-2014’te de 7DAYS EuroCup’da da ikişer kez karşılaştığı rakibini yendi.

Pınar Karşıyaka, rakibini geçmesi halinde ise çeyrek finalde İtalya’dan Dinamo Sassari ile Hollanda temsilcisi ZZ Leiden arasındaki eşleşmenin galibiyle karşılaşacak.

Statü gereği takımlar içerde dışarıda iki maç yapacaklar ve toplamda en fazla skor üreten takım adını çeyrek finale yazdıracak. Dolayısıyla ilk maçın uzatma olmaksızın berabere bitme durumu mümkün.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …