Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ / Banvit Almanya Deplasmanında

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Banvit, 6 Mart Çarşamba günü saat 22.00’da, Brose Arena’da Almanya temsilcisi Brose Bamberg’e konuk olacak. Karşılaşma Tivibu Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Mücadeleyi Antonio Conde (İtalya), Tanel Suslov (Estonya) ve Zdenko Tomasovic (Slovakya) hakem üçlüsü yönetecek.

Turuncu – Yeşilliler Avrupa’da bugüne kadar çıktığı 191 maçta, 110 galibiyet, 80 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon çeyrek final oynama başarısı gösteren Turuncu – Yeşilliler, yeni sezonda, yer aldığı A Grubu’nda çıktığı on dört maçta dokuz galibiyet aldı. Banvit Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son karşılaşmada İspanya’da konuk olduğu UCAM Murcia’ya 86 – 71 mağlup oldu.

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nu ikinci sırada bitirmeyi başaran Banvit BK, C Grubu’nu üçüncü sırada bitiren güçlü rakibi Brose Bamberg’e konuk olacağı müsabakadan avantajlı bir sonuç alarak, Avrupa’daki iddiasını sürdürme peşinde olacak.

Statü gereği takımlar içerde dışarıda iki maç yapacaklar ve toplamda en fazla skor üreten takım adını çeyrek finale yazdıracak. Dolayısıyla ilk maçın uzatma olmaksızın berabere bitme durumu mümkün.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …