Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (20.hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 20.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlar izlediğimiz bu haftada hem ligin zirvesini hem de düşme hattını ilgilendiren çok önemli mücadeleler vardı ve ev sahiplerinin net üstünlüğünü gördük. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sadece ligimizin değil Euroleague’in en formda takımlarından ikisi bu kez Sinan Erdem’in ev sahipliğinde karşı karşıya geldiler. Anadolu Efes geçtiğimiz haftalarda Türkiye Kupası finali ve Euroleague’de kaybettiği güçlü rakibi Fenerbahçe Beko karşısında bu kez kazanmak istiyordu. Ancak maçın büyük bir bölümünde sarı lacivertlilerin üstün olduğunu gördük. Son çeyrekte işin rengini değiştiren Anderson kozunu artı alan savunmasını çok iyi kullanan koç Ataman’ın öğrencileri güçlü rakibini son anları nefes kesen mücadelede 67-65 yenerek liderlik mücadelesi için rakibine karşı çok değerli bir galibiyet elde etmiş oldu. Özellikle takım olarak yaptıkları agresif savunma ve geriye düştükleri anlarda bile pes etmeyerek yaptıkları geri dönüş ile lacivert beyazlılar Haftanın Takımı ödülünü fazlasıyla hakettiler.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Beşiktaş Sompo Japan son haftalarda koç Ivanovic yönetiminde iyi basketbol oynamaya başladı ve takımda dişliler doğru şekilde işliyor. Bu dişlilerin başında gelen ise Hırvat uzun Ivan Buva. Yetenekli pota altı oyuncusu rakipleri Büyükçekmece’nin en büyük boyalı alan kozu Williams’ın da takımdan ayrılmış olmasını bu hafta çok iyi değerlendirerek takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Buva pota altını adeta domine ettiği maçta 10/13 saha içi isabeti ile 23 sayı üretirken, istatistiklerine 13 ribaund ile 3 blok da ekleyerek 32 verimlilik puanına ulaştı ve Haftanın En Değerli Oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1102981294693191680

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Tu Holloway (G / İstanbul BBSK): 26 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 2 topçalma, 28 verimlilik
James Anderson (G / Anadolu Efes): 23 sayı, 6/9 3sayı, 18 verimlilik
Kyle Weems (F / Tofaş): 17 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 topçalma, 2 blok, 24 verimlilik
Ivan Buva (C / Beşiktaş): 23 sayı, 13 riaund, 3 blok, 32 verimlilik
Assem Marei (C / Pınar Karşıyaka): 21 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 2 topçalma, 25 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Can Uğur Öğüt (G / Gaziantep): 14 sayı, 3/6 3sayı, 5 ribaund, 8 asist, 21 verimlilik
Yiğit Arslan (G / Tofaş): 14 sayı, 4/5 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik
Birkan Batuk (F / Pınar Karşıyaka): 17 sayı, 2 asist, 15 verimlilik
Semih Erden (C / İstanbul BBSK): 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 15 verimlilik
Bora Hun Paçun (C / Adatıp Sakarya BŞB): 21 sayı, 10 ribaund, 28 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

İki Euroleague devinin bu kez Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi sahnesinde karşılaştığı nefesleri kesen mücadelede Anadolu Efes son topta galibiyete ulaşırken koçlar açısından da bildiğimiz rekabet tam anlamıyla bir satranç kapışması şeklinde oldu maç boyunca. Ancak maçın gidişatına direkt etki edecek hamle Anadolu Efes koçu Ergin Ataman‘dan geldi. Moerman, Sertaç, Dunston ile denediği alan savunması Fenerbahçe Beko’yu düzenden çıkarırken koç Obradovic de maçtan sonraki açıklamasında alan savunmasına hücum etmekte sorun yaşadıklarını kabul etti. Diğer taraftan sezon boyunca en güvendiği isimlerin başında gelen Simon’un sakatlığında sezon boyunca fazla verim alamadığı Anderson’u bu maça çok iyi hazırlamıştı koç Ataman ve tecrübeli skorer düşük skorlu geçen maçta 18 sayı atarak ibreyi Anadolu Efes’e çevirdi. Tecrübeli hem maç içerisinde yaptığı önemli taktik değişiklikler hem de oyuncularını mental olarak bu maça çok iyi hazırlamasıyla Haftanın Koçu ödülünü fazlasıyla haketti.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …