Güncel Haberler

İstanbul BBSK Evinde Kazandı ve Derin Bir Nefes aldı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 20. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, konuk ettiği Afyon Belediyespor‘u 75-70 yendi.

Müsabakaya 8-0’lık seriyle başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Semih Erden’in pota altından kaydettiği sayılarla 5. dakikayı 14-8 üstün geçti. Çeyreğin kalan bölümünde oyunu dengeleyen Afyon Belediyespor, Altan Erol ve Calloway’ın üç sayılık basketleriyle farkı 2 sayıya kadar indirse de turuncu-lacivertli ekip, ilk çeyreği 18-16 önde tamamladı. İkinci yarıya iyi başlayan Afyon Belediyespor, Zelionis ile Hagins’in hızlı hücumlardan ürettiği sayılarla 14. dakikada öne (22-24) geçti. Zelionis’in pota altından, Culpepper’in dış atışlardan kaydettiği sayılarla üstünlüğünü sürdüren konuk ekip, soyunma odasına 39-35 önde gitti.

İkinci yarıda tempoyu arttıran Afyon Belediyespor, hücumlardan boş dönen İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında Carter’ın etkili oyunuyla 26. dakikada farkı 13 sayıya taşıdı: 43-56. Savunmasını sertleştiren ve çeyreğin kalan bölümünde rakibine sayı şansı vermeyen turuncu-lacivertli ekip, Babic ile Holloway’ın kaydettiği basketlerle farkı kapattı ve final periyoduna 57-56 üstün girdi. Son çeyrekte iki ekip de pota altından sayılar üretirken 35. dakika 65-65’lik eşitlikle geçildi. Son bölümleri çekişmeli geçen müsabakada turuncu-lacivertli ekip, Halloway’ın boyalı alandan kaydettiği basketle 39. dakikada üstünlüğü yeniden ele aldı: 72-70. Ellis’in serbest atışlardan bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahadan 75-70 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İBB adına Tu Holloway 26 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile bu sezonun en iyi maçlarından birini çıkarırken, Perry Ellis 16 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Semih Erden de 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer önemli faktörleri oldular.

Afyon cephesinde ise Robert Carter Jr. 18 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile en iyi direnen isim olurken, yeni transfer Randy Culpepper da 13 sayı, 7 ribaund, 6 asist ile komple bir performans sergilese de mağlubiyete engel olamadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …