Güncel Haberler

Haftanın Kapanış Maçında Gülen Taraf Evinde Daçka’yı Yenen Tofaş oldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 20. hafta maçında Tofaş, sahasında Darüşşafaka Tekfen‘i 80-72 mağlup etti.

Karşılaşmaya Brown ve Douglas’ın sayılarıyla başlayan Darüşşafaka Tekfen, 6. dakikayı 12-8 önde geçti. Dış hücumlardan Yiğit Arslan, pota altında da Elegar ile etkili olan Tofaş, 9. dakikada skoru lehine çevirdiği (20-19) çeyreği 22-21 üstün bitirdi. İkinci çeyrekte Mejia ve Berkan Durmaz’ın set hücumlarıyla tempoyu arttıran ev sahibi ekip, 13. dakikada farkı 6’ya (30-24) çıkardı. Rakibinin bu oyununa yarı sahada baskı uygulayarak cevap veren Darüşşafaka Tekfen, Berk Demir ve Evans’ın da skor bulmasıyla 16. dakikada farkı 1’e (33-32) indirdi. Başantrenör Orhun Ene’nin aldığı molanın ardından kaybettiği ritmi tekrar yakalayan mavi-yeşilliler, Barış Ermiş, Garrett ve Kadji üçlüsüyle etkili olarak 9-0’lık seri yakalayıp, farkı çift hanelere çıkardı: 42-32. Bursa temsilcisi, iyi oyununu sürdürerek soyunma odasına da 46-38 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte farkı korumak için daha kontrollü bir oyun sergileyen Tofaş, Weems ve Yiğit Arslan’ın sayılarıyla 26. dakikayı 6 sayılık (54-48) üstünlükle geçti. Kalan dakikalarda dengeli hücum ve savunma oyunlarına devam eden Bursa ekibi, final periyoduna 60-52 üstün girdi. Son çeyrekte farkı azaltmak için tam saha baskı uygulayarak sertliği arttıran Darüşşafaka Tekfen, Kidd ve Brown ile üst üste sayılar bularak 36. dakikada skoru lehine çevirdi: 63-64. İki takımın üstünlük kurma mücadelesine sahne olan çeyrekte Mejia’nın bireysel performansıyla sayılar bulan Tofaş, bitime 1 dakika kala farkı 6’ya (76-70) çıkardı. Kalan sürede seyircisinin de desteğini arkasına alan Tofaş, karşılaşmadan 80-72 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Euroleague’de çoktan havlu atmış olan ve tek hedefi lig olan bir takım için Daçka maalesef beklentilerin epey altında kalmış durumda. Koç Ernak yönetiminde her geçen gün play-off yarışından da uzaklaşıyorlar ve sezon başı konulan hedeflerin bir çoğu geride kaldı artık… Eric’in yokluğu onları çok zorluyor evet ama buna rağmen ellerindeki kadronun da altında bir seviyede oynadıkları gerçek. Tofaş deplasmanında da ellerinden geleni yaptılar, özellikle formasını çok özleyen Brown ekstra katkılar verdi. Ama Tofaş kaptan Mejia ve Weems liderliğinde gereken geri dönüşü yaparak evinde hata yapmadı. Özellikle Muhsin ile Kadji’nin faul problemine girmesinin ardından Elegar’ın gösterdiği performans ve Yiğit’in kenardan gelerek sergilediği x-faktör katkısı sezonun geri kalanı için koç Ene’yi ciddi şekilde umutlandırdı, mutlu etti haklı olarak. Tofaş bir kez daha doğru kurulan yapının, doğru parçaların doğru kullanılmasının, yani bir çok doğrunun bir araya gelmesiyle Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko’dan sonra ligin en güçlü takımı olduğunu kanıtlamaya devam ediyor.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Tofaş adına Kyle Weems 17 sayı (2/3 3sayı), 4 ribaund, 3 asist ile ön plana çıkan isim olurken, Sammy Mejia 12 sayı, 4 ribaund, 6 asist, Diante Garrett 10 sayı, 5 ribaund, 7 asist ve kenardan gelen 2 isim Yiğit Arslan 14 sayı (4/5 3sayı), 2 ribaund, 2 asist ve Frank Elegar 13 sayı, 8 ribaund ile galibiyetin mimarları oldular.

Daçka’da ise Markel Brown 17 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile ön plana çıkarken, takımda çift haneli skor katkısı verebilen diğer isim ise Jeremy Evans oldu, Birleşik Amerikalı uzun 12 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile maçı tamamladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …