Güncel Haberler

KÖŞE YAZISI / Dünya Kupası Avrupa Kıtası Elemelerinin En İyi Beşi (Euroleague ve NBA Oyuncuları Hariç)

Ağustos ayında başlayacak olan ve Çin’in ev sahipliği yapacağı 2019 Dünya Kupası için düzenlenen Avrupa kıtasındaki eleme maçları tam 15 ay boyunca, 6 dönem içerisinde oynandı. Bu maçlarda bildiğimiz, tanıdığımız yıldız isimlerin bir çoğu takımlarını yanlız bıraktılar. Euroleague ve NBA ‘de yer alan oyuncular dışındaki geriye kalan isimler ise asıl takdiri hakeden oyunculardı. Ben de bu isimler arasından en iyi beşi sizler için belirledim. Keyifli okumalar.

*** Seçimimi Dünya Kupası biletini kapan takımların oyuncuları arasından, verimlilik puanına göre yaptım. ***

Ioannis Bourousis (C / Yunanistan / Zhejiang):
2.15 boyunda olan ve kariyerinin son dönemlerini geçiren 35 yaşındaki tecrübeli uzun Euroleague ve NBA oyuncularının yer almadığı Yunan takımının en önemli silahı oldu. Onun liderliğinde neredeyse kusursuz bir performans sergileyen Yunanistan adını Dünya Kupası’na yazdırdı. Bourousis 8 maçta görev alırken ortalama 28.0 dakika süre aldı ve 15.1 sayı, 7.1 ribaund, 4.3 asist, 1.5 topçalma, 19.6 verimlilik istatistikleri ile mücadele etti.

Bojan Dubljevic (PF / Karadağ / Valencia):
Karadağ şansını son maça kadar taşıdı ve evinde ağırladığı Letonya’ya 6 sayı farkla kaybetmesine rağmen averajla tarihinde ilk kez Dünya Kupası biletini kapmayı başardı. Bu süreçte hiç tartışmasız takımın en önemli silahı ve ruhani lideri Valencia’nın uzunu Bojan Dubljevic oldu. Karadağ’ın bu tarihi başarısında 6 maçta forma giyen ve ortalama 29.7 dakika süre alan 27 yaşındaki yetenekli uzun, 18.2 sayı, 6.8 ribaund, 1.3 asist ve 17.8 verimlilik ile mücadele etmişti.

Robin Benzing (SF / Almanya / Beşiktaş SJ):
Almanya elemelerde sürprize izin vermeyen ve yıldız isimleri olmamasına rağmen dominant performansı ile dikkat çeken takımlardan biriydi ki Çin biletini hiç zorlanmadan aldılar. Koç Rodl’un bu süreçte en güvendiği isimlerin başında ülkemizde Beşiktaş forması giyen Robin Benzing geliyordu. 8 maçta görev alan tecrübeli forvet ortalama 26.6 dakika süre alırken 18.3 sayı (%42 3sayı), 3.1 ribaund, 2.1 asist, 17.5 verimlilik istatistikleri ile alkışları haketmişti.

Mateusz Ponitka (SG / Polonya / Lokomotiv Kuban):
Ülkemizde Pınar Karşıyaka forması da giymiş olan potansiyeli ile gözdolduran yetenekli oyuncu koç Taylor yönetimindeki Polonya’nın en önemli silahlarından biriydi elemeler boyunca. Atletizmi, fiziksel temastan kaçmayan oyun tarzı ve delicliği ile Polonya’nın Dünya Kupası yolunda ön plana çıkan ismiydi. 25 yaşındaki guard 12 maçta forma giyerken ortalama 25.0 dakika süre aldı ve 13.4 sayı, 4.7 ribaund, 1.8 asist, 1.7 topçalma, 15.7 verimlilik istatistikleri ile mücadele etti.

Mantas Kalnietis (PG / Litvanya / ASVEL Villeurbanne):
Litvanya herkesin beklediği gibi neredeyse hatasız oynadı eleme maçlarını ve yıldız isimlerin yokluğunda bile ne kadar geniş bir yetenek havuzuna sahip olduklarını, ne kadar önemli bir basketbol ülkesi olduklarını tekrar kanıtladılar. Bu süreçte bireysel anlamda kendisini kanıtlayan isimlerden biri ise tecrübeli guard Mantas Kalnietis oldu. 32 yaşındaki tecrübeli guard 6 maçta forma giyerken ortalama 24.5 dakika süre aldı ve 11.8 sayı, 2.2 ribaund, 6.2 asist, 15.0 verimlilik istatistikleri ile takımını çok iyi yönetti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Markkanen Liderliğindeki Finlandiya, Litvanya’yı Son Saniyede Devirdi!

Hazırlık Maçları kapsamında 13.000 taraftarın doldurduğu Nokia Arena’da oynanan karşılaşmada Finlandiya, konuk ettiği Litvanya‘yı Jantunen’in …