Güncel Haberler

Zalgiris Kaunas Evinde Buducnost’u Geçerek Play-Off Şansını Sürdürdü

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off yarışındaki iddiasını sürdürmek isteyen Zalgiris Kaunas Litvanya’da konuk ettiği Buducnost‘u çekişmeli geçen mücadelenin ardından 84-76 yenmeyi başardı.

Koç Jasikevicius’un ekibinde Nate Wolters ve Antas Kavaliauskas forma giyemediler.

İki takım da maça üç sayı çizgisi gerisinden çok deneme yapıp az isabet bularak başladılar. Çeyreğin son bölümlerinde çembere gitmeyi hatırlayan Zalgiris bir adım öne geçerek çeyrek skorunu 20-18 olarak belirledi. İkinci çeyrekte ise bu sefer takımlar aradıkları dış atışları karşılıklı olarak bulmaya başladılar ve devreye 39-36 ev sahibinin üstünlüğü ile gidildi.

Üçüncü çeyrekte ise Norris Cole’un şovunu izledik. Birebirde bir türlü çözüm bulamayan Zalgiris savunmasını adeta tek başına delik deşik etti tecrübeli oyuncu ve maçın final çeyreğine Buducnost’u 62-60 üstünlükle taşımayı başardı. Son çeyrekte toparlanan Zalgiris, Buducnost’un ikinci bir skor opsiyonu çıkarmasına izin vermediği gibi Davies’i pota altında daha çok kullanarak boyalı alanı domine etti ve galibiyetin anahtarını bulmuş oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Zalgiris’te Brandon Davies 21 sayı, 8 ribaund, 5 asist ve 2 blok ile maçı domine ederken, Marius Grigonis 16 sayı, 5 asist ve Thomas Walkup 14 sayı, 6 asist, 4 ribaund ile ona destek olan isimler oldular.

Buducnost’ta ise Norris Cole 26 sayıyla oynasa da takımını galibiyete taşıyamadı. Edwin Jackson 12 sayıyla oynarken eski Büyükçekmeceli Devin Williams da 10 sayı, 8 ribaund ile katkı verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …