Güncel Haberler

Panathiakos Skor Patlaması Yaşadığı Maçta Khimki’yi Rahat Geçti

Turkish Airlines Euroleague 23.hafta mücadelesinde play-off iddiasını sürdürmek isteyen Panathinaikos OAKA’da bir diğer play-off yarışçısı Khimki‘yi ağırladı. Yunan ekibinin net üstünlüğü ile oynanan maçtan ev sahibi 94-85’lik skorla galibiyet çıkardı.

Her zaman evinde ateşli taraftarını arkasına alarak iyi oynadığını bildiğimiz Panathinaikos bu kez iyi değil müthiş bir başlangıç yaptı maça. DeShaun Thomas liderliğinde ilk çeyreği 33-21 önde geçtiler. İkinci çeyrekte Khimki, üçlüklerle kendine gelmeye ve skora tutunmaya çalışsa da Thomas’ın yanında Calathes’i de devreye sokan Yeşiller, soyunma odasına 65-50 önde gitti.

İlk devrede bulduğu 65 sayıyla kulüp rekorunu kıran Panathinaikos, EuroLeague tarihinde de Virtus Bologna’dan (66 sayı) sonra ilk devreyi en çok sayıda bitiren takım oldu ki Bologna bu performansı 18 yıl önce göstermişti.

3.çeyreğin ilk bölümünde savunmayı sertleştiren ve Panathinaikos’a adeta potayı göstermeyen Khimki, yakaladığı geri dönüş serisiyle farkı 4 sayıya kadar (65-61) düşürdü. Ama Panathinaikos bu kez Sean Kilpatrick’in devreye girmesi ile toparlandı ve çeyreği 78-67 önde tamamladı. Son çeyrekte de Khimki, zaman zaman geri dönüşler yaparak maça ortak olmaya çalışsa da Panathinaikos buna izin vermedi ve net bir galibiyet aldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Panathinaikos’ta DeShaun Thomas, 25 sayı, 6 ribaundla kariyerinin en iyi performanslarından birini sergilerken Sean Kilpatrick 17 sayı, Nick Calathes 13 sayı, 12 asist, Ioannis Papapetrou 12 sayı, 3 ribaund ve Keith Langford 10 sayı, 4 ribaundla galibiyetin diğer önemli faktörleri oldular.

Khimki’de ise Malcolm Thomas 18 sayı, 11 ribaundla double-double yaparken Jordan Mickey 17 sayı, 8 ribaund, Tony Crocker 15 sayı, 5 ribaudla en iyi direnen isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …