Güncel Haberler

Real Madrid Konuk Ettiği Bayern’i Geçerek PLay-Off Biletini Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 23.hafta karşılaşmasında Real Madrid WiZink Arena’da konuk ettiği Bayern Munich‘i ikinci yarıdaki etkili performansıyla 91-78 yenerek matematiksel olarak play-off biletini garantilemiş oldu.

İki takım da maça beklediklerinden temposuz başladılar, ritmlerini bulmakta zorlandılar. Bu noktada kenardan gelen Jaycee Carroll’un oyunu ısıtmasıyla Real Madrid ilk çeyreği 22-17 geçmeyi başardı. İkinci çeyrekte alternatif skorer olarak Gabriel Deck’i de devreye sokan farkı açmaya başlamıştı ki Bayern Munich Braydon Hobbs ile geri dönd ve maça dengeyi getirdi, devreye 42-39 Real Madrid üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda net bir şekilde savunmada vidaları sıkan ev sahibi, üçüncü çeyrekte Alman ekibinin sadece 14 sayı bulmasına izin verdi. Oyunun diğer tarafında ise Anthony Randolph ile Sergi Llull sazı ellerine aldılar, özellikle seri halinde gelen üç sayılık atışlarla Bayern Munich’in direncini kırdılar ve takımlarını spn çeyreğe 71-52’lik üstünlükle taşıdılar. Son çeyrek de farkın açılmasıyla iki ekip de savunma konsantrasyonlarını tamamen yitirdiler ve Real Madrid tahmin ettiğinden çok daha rahat bir galibiyete imza attı.

MAÇIN TÜM İSATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Real Madrid’de Sergio Llull, 15 sayı, 7 asistle galibiyet yolunda öne çıkan isim olurken Gabriel Deck 13 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Jaycee Carroll 13 sayı ve Anthony Randolph 13 sayı, 6 ribaund ile diğer kritik isimler oldular.

Bayern Münih’te ise kaptan Danilo Barthel 14 sayı, 5 ribaund, 4 asistle etkili bir akşam geçirirken mağlubiyete engel olamadı. Petteri Koponen 10 sayı, 4 ribaund, Nihad Dedovic 10 sayı, 4 ribaund ve Vladimir Lucic 10 sayı, 6 ribaundluk katkı verdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …