Güncel Haberler

Ufuk Sarıca: “Tarihimizde ilk defa gruplardan gelerek Dünya Kupası’na gidiyoruz”

Slovenya maçından sonra Milli Takım koçu Ufuk Sarıca ve oyuncularımızdan Yiğit Arslan görüşlerini paylaştı.

Ufuk Sarıca:

“Garantilediğimiz bir Dünya Kupası var. Bunun mutluluğunu tekrar ifade etmek isterim. Kadrolarımız zaman zaman değişebiliyor. Tüm oyuncularıma, teknik ekibimize ve hiçbir maçta bizi yalnız bırakmayan Ankara seyircisine teşekkür etmek istiyorum. Tarihimizde ilk defa gruplardan gelerek Dünya Kupasına katılma hakkı kazandık. Bugün maçla ilgili konuşmak gerekirse, ilk çeyrek çok maçın içine giremedik ama ikinci yarıda çok keyifli bir basketbol ortaya koyarak üstünlüğü elimize aldık ve sahadan galibiyetle ayrıldık. Yeni jenerasyon geliyor arkadan, bugün Yiğit Arslan ilk kez milli formayı giydi. Elimizden geldiğince bu yeni jenerasyondan faydalanmaya devam edeceğiz.”

Yiğit Arslan:

“Evimizdeki maçları kayıpsız geçmek istediğimiz için bizim için önemli bir maçtı. Bugün ben aynı zamanda A Milli formayla ilk maçıma çıktım. Çok heyecanlıydım tabii. Her basketbolcunun küçüklük hayalidir. Bu fırsatı bana verdiği için Ufuk Hocama teşekkür ederim. Ankara seyircisi her zaman bizi güzel karşılamıştır. Ben de ilk maçıma onların karşısında çıktığım için çok mutluyum.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …