Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko 20. Galibiyetini Daçka Deplasmanında Farklı Elde Etti

Turkish Airlines Euroleague 23. haftasındaki derbide Fenerbahçe Beko, deplasmanda Darüşşafaka Tekfen‘i 97-75 yendi.

Play-off biletini garantileyen lider sarı-lacivertliler, bu sonuçla 20. galibiyetini elde etti. Son sıradaki temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen ise 20. kez sahadan mağlup ayrıldı.

İki Türk takımını karşı karşıya getiren mücadele dengeli başlarken, 4. dakika 8-8’lik eşitlikle geçildi. Çeyreğin ortalarından itibaren savunmada ve hücumda temposunu artıran Fenerbahçe Beko, Darüşşafaka Tekfen karşısında ilk periyodu 14 sayı (12-26) farkla önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Vesely’nin basketiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Kalinic ve Melih Mahmutoğlu’nun üst üste dış atış isabetleriyle 16. dakikada farkı 17 sayıya yükseltti: 25-42. Kısa oyuncularının skora katkısıyla oyuna tutunmaya çalışan Darüşşafaka Tekfen, yakaladığı 10-0’lık seriyle 19. dakikada farkı 7 sayıya düşürdü: 35-42. Çeyreğin son bölümünde Datome ve Guduric’le sayılar kaydeden sarı-lacivertli ekip, devreyi 46-35 üstün kapattı.

İkinci yarı tempolu başladı. Kalinic ile dış atışlardan ve pota altından skor üreten Fenerbahçe Beko, Guduric’in üç sayılık basketiyle 27. dakikada farkı 24 sayıya kadar çıkardı: 39-63. Sarı-lacivertliler, Darüşşafaka Tekfen karşısında final periyoduna da 25 sayı (48-73) farkla önde gitti.

Son çeyrekte farkı koruyarak rahat bir oyun sergileyen Fenerbahçe Beko, Türk derbisini 97-75 kazandı.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe Beko beklediğinden çok daha rahat bir maç çıkardı. Deplasmanda oynamalarına rağmen Vesely’nin geri dönmesinin takıma verdiği enerji ve moral ile zaten formda olan ekip çok iyi bir maç çıkardı. Daçka ise milli takımda olan Kartal ile Oğuz’un yokluğunda enerji problemi çekti, kenardan yeteri kadar katkı alamadılar ve özellikle ikinci yarıda yorgunluk boy gösterdi, sadece fiziksel olarak değil, mental olarak da. Aksine diri olan ve savunmada da vidaları sıkmaya başlayan sarı lacivertliler kısaların etkili oyunuyla farkı iyice açtı, özellikle Kalinic’in hücumdaki x-faktör katkısı galibiyeti kolaylaştırdı. Koç Obradovic’in öğrencileri kazanma alışkanlıklarını VW Arena’da da sürdürdüler ve yollarına tam gaz devam ettiler.

Darüşşafaka’da Michael Eric 14 sayı, 6 ribaund ile ön plana çıkarken, Zanis Peiners de 13 sayı, 4 asist ve Stanton Kidd 10 sayı, 3 topçalma ile direnmeye çalışan isimler oldular.

Fenerbahçe Beko’da ise Marko Guduric 16 sayı, 5 ribaund, Ali Muhammed 16 sayı, 4 asist ve Nikola Kalinic 15 sayı, 3 assist, 3 topçalma ile galibiyetin mimarları oldular. Sakatlıktan dönen ve ilk maçına çıkan Jan Vesely 18 dakika parkede kalırken 4 sayı, 6 ribaund ile katkı verdi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …